• 18 Απριλίου 2024,

Στη λαϊκή αγορά της Καβάλας ο Γιώργος Καββαθάς

 Στη λαϊκή αγορά της Καβάλας ο Γιώργος Καββαθάς

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Καβάλα για την έκθεση του Επιμελητηρίου «KavalaExpo 2022», ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς επισκέφτηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου τη λαϊκή αγορά που γίνεται στο κέντρο της πόλης.

Συνοδεύονταν από τους επικεφαλής της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Καβάλας. Τους περίμεναν οι διοικητικοί παράγοντες του σωματείου μικροπωλητών και εμπόρων των λαϊκών αγορών. Σωματείο που ανήκει στη δύναμη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών.

Για τη συνάντηση αυτή που ήταν η πρώτη, καθώς πρώτη φορά πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Καβάλας, ο πρόεδρος του σωματείου Σωτήρης Ιωαννίδης είπε στην Πρωινή:

«Ήταν μία επίσκεψη που δεν την περιμέναμε. Το πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες ημέρες ότι θα γίνει μία επίσκεψη που έγινε καλώς και πρώτη φορά. Σας θυμίζω ότι το σωματείο μας ανήκει στα σωματεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών. Στη λαϊκή ο κ. Καββαθάς έγινε έμεινε περίπου μία ώρα και συζητήσαμε για την αγορά, για την οικονομία και φυσικά για τη λαϊκή.

Ήταν μία πολύ καλή συζήτηση που θεωρώ ότι θα έχει αποτέλεσμα. Τον ενημερώσαμε για το σημείο του νέου νόμου, για την αλλαγή με την οποία συνεχίζουμε να διαφωνούμε. Σύμφωνα με την οποία στην ανανέωση της κάθε άδειας λαϊκής αγοράς πρέπει ο κάτοχος να διαθέτει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα».

Τα υπόλοιπα νέα των λαϊκών αγορών του Νομού Καβάλας ο κ.Ιωαννίδης τα περιέγραψε ως εξής:

«Είναι αλήθεια ότι το Καλοκαίρι η λαϊκή αγορά στην Καβάλα και οι λαϊκές γενικώς είχαν πολύ κόσμο. Προσωπικά είχα χρόνια να δω τόσο πολύ κόσμο. Έτσι το καλοκαίρι δουλέψαμε. Τώρα προετοιμαζόμαστε για τη χειμερινή περίοδο ελπίζοντας ότι ο καιρός θα μας βοηθήσει για να μην έχουμε κακοκαιρίες πάρα πολύ συχνές και στο επόμενο διάστημα.

Σε σχέση με το τι έγινε στην υπόλοιπη αγορά, οι ανατιμήσεις στις λαϊκές αγορές του Νομού Καβάλας ήταν πολύ μικρότερες και πολύ λίγες. Στη λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας η κατάσταση οριστικοποιείται. Πηγαίνουν εκεί κυρίως παραγωγοί και λιγότερη έμποροι.

Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί ποιοι θα είναι και θα πηγαίνουν μόνο εκεί κάθε Σάββατο. Συγκεκριμένα άτομα και πάγκοι. Σχετικά με τη λαϊκή αγορά των Κρηνίδων, δεν έχουμε κάποιο νεότερο. Το σημείο της λαϊκής δεν φαίνεται να αλλάζει καθώς και κατά την άποψή μου εκεί όπου γίνεται η λαϊκή σήμερα είναι το καλύτερο σημείο για την περιοχή των Κρηνίδων.

Όσον αφορά το αίτημα μιας νέας λαϊκής στη Νέα Πέραμο, είναι κάτι που θα το δούμε. Ανησυχούμε μήπως μια νέα λαϊκή στη Νέα Πέραμο λειτουργήσει ανταγωνιστικά με τη λαϊκή αγορά της Ελευθερούπολης. Αλλά και αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσουμε πολύ σύντομα».

Διαβάστε επίσης