ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Μεγάλη είναι η μείωση των εξαγωγών στα σταφύλια που παράγονται στο Ν. Καβάλας, ειδικότερα στις ΔΕ Ελευθερών και Ορφανού του Δ. Παγγαίου. Αναφέρεται ότι η μείωση εξαγωγών ξεπέρασε σε ποσοστό το 42%. Υπό αυτές τις συνθήκες τα σταφύλια είναι ακόμη άκοπα και τα συσκευαστήρια υπολειτουργούν. Η μείωση των εξαγωγών υπήρχε και τα δύο προηγούμενα χρόνια αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλη. Οφείλεται στο ότι σταφύλια άλλων χωρών τα προτιμούν οι ευρωπαϊκές αγορές. Την Κυριακή έγινε νέα συνάντηση αγροτών στο Ποδοχώρι, δεν υπάρχουν νεότερα για τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας στο τέλος του προηγούμενου Ιούνη.

 

Το Λιμεναρχείο Καβάλας συνέλαβε καπετάνιο φέρι μποτ λόγω του ότι ήταν μεθυσμένος. Το περιστατικό έγινε την Κυριακή στο Λιμένα. Για τον ίδιο λόγο δεν έγιναν 3 δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής. Με πανηγυρικό τρόπο και πολύ κόσμο στην τελετή του αγιασμού, επαναλειτούργησε χθες το 12ο Δημοτικό. Μείωση των ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο. Και σήμερα κρουαζιερόπλοιο στο κεντρικό λιμάνι. Τέσσερα συνολικά οι αφίξεις αυτήν την εβδομάδα. Λύθηκε πρόβλημα που αφορούσε τις μαθητικές μετακινήσεις, για αυτόν τον λόγο το Eurotaxi Καβάλας ευχαριστεί το Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αλέξη Πολίτη.

 

Περισσότεροι από 10 μαθητές που κατοικούν στο Περιγιάλι δεν είχαν χθες λεωφορείο για τη μεταφορά τους στα δημοτικά σχολεία που φοιτούν. Πιο πολλά χρήματα του κράτους για τα σχολεία ζητά ο Χρήστος Ποτόλιας. Κάποια μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού έπρεπε να παραμείνουν στα σχολεία, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ελένη Σακαλή. Σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ήταν την περασμένη Παρασκευή διοικητής και αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου. Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου για συμμετοχή της διοίκησης του στη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

 

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Καβάλας και το ΔΙΠΑΕ Καβάλας για συνεργασία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Τέλος της εβδομάδας θρησκευτικές εκδηλώσεις στο εκκλησάκι του Φυσιολατρικού Ομίλου, στο περιαστικό δάσος. Μικτή χορωδία ενηλίκων δημιουργεί ο συνοικιακός σύλλογος Κηπούπολης- Καλαμίτσας. Στις κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου θα γίνει τέλος του μήνα συνάντηση της ποντιακής νεολαίας Ελλάδας.

 

Τρεις ακόμη έμπειρους ποδοσφαιριστές θέλει να αποκτήσει αυτήν την εβδομάδα ο ΑΟΚ. Αγιασμό για νέα σεζόν έκανε ο ΓΣΕ.

Διαβάστε επίσης