• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Λεκάνης και των κτηνοτρόφων της ΔΕ Ορεινού για τη διαδικασία αδειοδότησης κατασκευής μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου. Όλα φαίνεται να έχουν τελειώσει, χωρίς ενημέρωση του Δήμου Νέστου και των αγροτών. Εταιρία των Αθηνών σε μικρή απόσταση από τη Λεκάνη και σε έκταση απαραίτητη για τους κτηνοτρόφους θα κατασκευάσει φωτοβολταϊκό πάρκο για την παραγωγή 75 μεγαβάτ. Το έργο θα γίνει σε 1.460 στρέμματα ενώ για αυτό θα χρησιμοποιηθούν 140.000 πάνελ. Θετική γνωμοδότηση στην επένδυση υπήρξε τον Δεκέμβρη και από επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

Σε συνεννοήσεις με τα μέλη τους θα είναι το επόμενο διάστημα οι αγροτικοί σύλλογοι της ΑΜΘ, από κοινού η απόφαση για κινητοποιήσεις. Ομόφωνες αποφάσεις στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας. Την Παρασκευή μεσημέρι και απόγευμα συνεδριάζουν τα Δημοτικά Συμβούλια Καβάλας- Παγγαίου- Νέστου. Χθες συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου. Σήμερα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στο πλαίσιο έργου της η ΔΕΥΑΚ εγκαθιστά 26.000 έξυπνα υδρόμετρα σε καταναλωτές στην Καβάλα και το Παληό. Η δωρεάν αντικατάσταση υδρομέτρων θα αρχίσει από τις συνδέσεις στο Παληό, την Παναγία και το Βύρωνα. Μία ακόμη φορά ο Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε αντίθετος στις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ.

 

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανασίου συναντήθηκε ο Γιάννης Πασχαλίδης, ζήτησε χρηματοδότηση στο λιμενικό έργο στο Βαθύ της Θάσου. Ερώτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στους αγρότες του Νέστου αρδευτικό έργο στην ΠΕ Ξάνθης. Δύο εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν το 2023 στη γραμμή Κεραμωτή- Θάσος, περίπου 180.000 στη γραμμή του Πρίνου. Με τους απολυμένους της ΒΦΛ συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδας προετοιμάζουν για την Άνοιξη Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Καβάλας. Με πολύ κόσμο έκοψαν πίτα οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Καβάλας, έτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ψυχαγωγικό πρόγραμμα εκδρομών. 22 Ιανουαρίου εκλογές για νέα διοίκηση του συλλόγου κατοίκων οικισμού Ν. Ηρακλείτσας.

 

Νέα μεταγραφή του ΑΟΚ ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Τσιόπτσης. Έναρξη εγγραφών για τον αγώνα δρόμου στο περιαστικό δάσος τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης