Νέο περιστατικό πτώσης οικοδομικών υλικών από επικίνδυνο, ετοιμόρροπο κτίσμα. Συνέβη χθες το πρωί στην οδό Πτολεμαίου. Ο Δήμος Καβάλας απέκλεισε μέρος της οδού, ο ιδιοκτήτης του κτίσματος βρέθηκε και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει άμεσα τις απαραίτητες εργασίες. Αποκατάσταση επικινδύνου γίνεται αυτές τις μέρες σε κατοικία στη συνοικία της Παναγίας. Αντίθετα περιμένουμε πάντα κάτι πιο ουσιαστικό στην περίπτωση του κτίσματος στον Άγιο Νικόλαο.
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών με αναστολή επέβαλε το Μονομελές σε αγρότη κάτοικο χωριού του Νομού Καβάλας, κρίθηκε ένοχος για πορνογραφία ανηλίκων και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου 15χρονης. Το περιστατικό έγινε πριν 5 χρόνια, όταν η 15χρονη φιλοξενούνταν σε δομή του Χαμόγελου του Παιδιού. Μόνο ο Θόδωρος Μαρκόπουλος επιμένει για την αποχώρηση του Τελωνείου από το λιμάνι, στέλνει νέα επιστολή στην ΑΑΔΕ. Ο δικηγόρος Μανόλης Βονικάκης, εκπρόσωπος της οικογένειας Χούπα στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, επισημαίνει ότι βασικό θέμα της υπόθεσης είναι η λειτουργία τότε του σιδηρόδρομου και όχι το ενδεχόμενο φορτίο των αμαξοστοιχιών. Μέχρι το τέλος Μάη εγγραφές και επανεγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Καβάλας.
Να προσέλθουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη, ζητά από τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Βοήθεια από τον ΕΛΓΑ ζητούν αγρότες του Δήμου Παγγαίου, ο παγετός της Άνοιξης «έκαψε» αμπέλια και αμυγδαλιές. Χωρίς ρεύμα αύριο από το πρωί ως το μεσημέρι τα Λιμενάρια. Οι υποστηρικτές του Κ.Υ. Πρίνου αγόρασαν φορητό υπολογιστή, τον δώρισαν στο ιατρείο της Παναγίας. Το Σάββατο το κόμμα Νίκη πραγματοποιεί εκδήλωση στη Θάσο, δύο τα θέματα: η αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα αλλά και ο προσωπικός αριθμός των πολιτών. Ξεκίνησε τις διαδικασίες ο ΕΦΚΑ, σκοπεύει και φέτος να καθαρίσει την έκταση του στο δάσος της Παναγούδας. Θα ξοδέψει περίπου 20.000 ευρώ. Κανονικά λειτουργεί σήμερα η Δ.Ο.Υ. Καβάλας, ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συνέλευση των εργαζομένων της.
Μαθητές του 1ου Γυμνασίου επισκέφθηκαν την Νυρεμβέργη. Με τις ευχές όλων των πιστών ο πατέρας Παναγιώτης Τσακίρης αποχώρησε από τον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού μετά από 12 χρόνια ουσιαστικής παρουσίας. Μετατέθηκε στην εκκλησία του Αγίου Παύλου. Μεγάλη επιτυχία της θεατρικής παράστασης του Λυκείου των Ελληνίδων, τα «Μαγικά Μαξιλάρια» παρουσιάστηκαν προχθές Κυριακή στην Ελευθερούπολη.
Συνεχίζεται η περίοδος διαβουλεύσεων στη διοίκηση του ΑΟΚ, ο Δήμος του παραχωρεί το «Ανθή Καραγιάννη» για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αύριο η φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση των δασκάλων με τους δικηγόρους. Στόχο έχει την ενίσχυση του συλλόγου Αυτισμού Καβάλας.
