ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Απίστευτα μεγάλος ήταν ο αριθμός των τηλεφωνημάτων που δέχθηκαν το τριήμερο Παρασκευή- Κυριακή οι Καβαλιώτες, όλα τηλεφωνήματα από απατεώνες. Δεκάδες απόπειρες εξαπάτησης. Δύο περιπτώσεις όπου ηλικιωμένοι συμπολίτες έπεσαν θύματα της διαδικασίας. Μια σύλληψη. Αφορά γυναίκα μέλος ενός κυκλώματος που περιγράφει υποτιθέμενα τροχαία περιστατικά, ζητά χρήματα από συγγενείς των εμπλεκόμενων. Δίδονται πάλι οδηγίες προκειμένου όσοι δέχονται αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις, να μην πιστεύουν όσα ακούν και να κλείνουν το τηλέφωνο.

 

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τα νέα ανταποδοτικά τέλη. Διαμαρτυρία και διαφωνία τόσο του Επιμελητηρίου όσο και του Εμπορικού Συλλόγου. Καταψήφισε με καταγγελία για υπέρογκες αυξήσεις η αντιπολίτευση. Με την ευκαιρία γίνεται γνωστό ότι από το Καλοκαίρι αναπτύσσεται σε όλη την πόλη η τοποθέτηση καφέ κάδων ενώ επίσης το Καλοκαίρι την καθαριότητα σε Παληό και Νέα Καρβάλη θα κάνει ιδιώτης. Σημαντικό έργο ξεκινά η ΔΕΥΑΚ, αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των αντλιοστασίων της. Κατασκευάζεται φωτοβολταϊκό στη Νέα Καρβάλη. Η Δημοτική Αστυνομία εφαρμόζει καθημερινά μέτρα απαγόρευσης της στάθμευσης από τον Πυθαγόρα ως τον κόμβο Φαλήρου και σε τμήμα της Δαγκλή από το Εργατικό Κέντρο ως την Ομόνοια. Ο Κώστας Σιμούδης νέος Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας.

 

Ζημιές σε κατοικία στον Προφήτη Ηλία προκάλεσε φωτιά που άρχισε από την καπνοδόχο κι επεκτάθηκε στη σκεπή. Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων της Καβάλας, βασιλόπιτα έκοψε χθες ο τοπικός σύλλογος. Αυξήθηκαν πάλι τα εμβόλια των Καβαλιωτών κατά του κορωνοϊού. Μειώθηκαν τα ράπιντ τεστ και τα νέα κρούσματα. Στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας μίλησε η βουλευτής Αγγελική Δεληκάρη. Ως το τέλος του μήνα στη δημοσιότητα και σε διαβούλευση νομοσχέδιο που προβλέπει ένταξη των πανεπιστημιακών τμημάτων της Καβάλας στο Δημοκρίτειο. Την Κυριακή στο Γαλαξία εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον Ανδρέα Σπυρόπουλο. Την ερχόμενη εβδομάδα στην Καβάλα για τη Νέα Αριστερά ο Νάσος Ηλιόπουλος. Αρχές Φλεβάρη κόβει βασιλόπιτα η τοπική ΝΔ.

 

Επίσημη ανακοίνωση για τις εκλογές στο Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, θα γίνουν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου. Δωρεά υπολογιστών στο 11ο Δημοτικό, ευχαριστήρια ανακοίνωση του σχολείου προς την εταιρία ΓΕΩΑΠΟΔΟΣΗ. Το απόγευμα της Παρασκευής στη Δ. Βιβλιοθήκη η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μανίνας Ζουμπουλάκη. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επισκέφθηκε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη.

 

Με στόχο την πρόκριση και χωρίς αλλαγές ο ΑΟΚ παίζει αύριο στο «Ανθή Καραγιάννη» με το Νέστο, ματς για το κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας. Βασιλόπιτα έκοψαν χθες στο Προσκήνιο οι παλαίμαχοι του ΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης