• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ 2023

Άρχισε χθες, θα συνεχιστεί ως τις 13 Φεβρουαρίου, η αποχή των μηχανικών από τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών. Η συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι μεγάλη σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων του Ν. Καβάλας. Οι μηχανικοί ζητούν περισσότερες Υπηρεσίες Δόμησης στους Δήμους, προσλήψεις του προσωπικού που χρειάζεται. Λόγω της αποχής θα υπάρξει καθυστέρηση στην έκδοση αδειών, πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν όσες επενδύσεις είναι τουριστικού χαρακτήρα και βιάζονται να προλάβουν το προσεχές Καλοκαίρι.

Σταματά προσωρινά το έργο του φυσικού αερίου σε τμήμα της οδού Βενιζέλου επειδή εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα. Ακόμη περισσότερα τρακτέρ έβγαλαν χθες στους δρόμους οι αγρότες της περιοχής του Δήμου Παγγαίου. Τις διανοίξεις δρόμων στο Περιγιάλι παρουσίασε ο Δήμος Καβάλας. Θα ακολουθήσει το έργο ύδρευσης και αποχέτευσης. Γεμάτη σκουπίδια και χρησιμοποιημένα ρούχα είναι η δασική περιοχή πάνω από τη Χωράφα, όλα προέρχονται από τη διέλευση παράνομων μεταναστών. Πρόσκληση προς καλλιτέχνες και φορείς απευθύνει το φεστιβάλ Cosmopolis λόγω της έναρξης προετοιμασίας της επόμενης διοργάνωσης.

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων παρουσιάζει την εξέλιξη των εργασιών της Αρχαιολογίας στους Φιλίππους. Στο τηλεγράφημα υπάρχουν δηλώσεις της κ. Σταυρούλας Δαδάκη. Φιλοζωικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη αγελάδων στο Χαλκερό που κινδυνεύουν να πεθάνουν από έλλειψη φαγητού. Τη Δράμα και την Κομοτηνή θα επισκεφθεί την Παρασκευή ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αμέσως μετά τη δραστηριότητα του στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Γιώργο Συλαίο, η θερμοκρασία στην Καβάλα τον μήνα Δεκέμβρη ήταν αυξημένη σε σχέση με αντίστοιχους μήνες εδώ και 70 προηγούμενα χρόνια! Ρευματοκλοπές, ενδοοικογενειακή βία και οδήγηση χωρίς δίπλωμα απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Μονομελούς Καβάλας.  Υποψήφιος με το Χριστόδουλο Τοψίδη θα είναι και σε αυτές τις Περιφερειακές Εκλογές ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Αποχώρησε από την κοπή πίτας της Ομοσπονδίας χθες βράδυ ο Κίμωνας Παπαδόπουλος, διαμαρτυρόμενος για την κριτική κατά της Κυβέρνησης στον χαιρετισμό του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά.

Και η Μέριμνα του Παιδιού Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση συλλυπητηρίων για το θάνατο της Ξανθίππης Σαμέρκα. Πρόσκληση της ΠΕ Καβάλας στους τοπικούς συλλόγους για κατάθεση προτάσεων, χρηματοδότηση εκδηλώσεων τους. Πίτα έκοψαν οι διοικήσεις των συνοικιακών συλλόγων της Καβάλας. Τέλος Φλεβάρη κοπή πίτας και χορός για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Καβάλας.

Ρεπό είχαν χθες οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ. Αρχίζουν σήμερα την προετοιμασία τους για το εντός έδρας ματς της Κυριακής με τον Πανδραμαϊκό. Νεαρό ποδοσφαιριστή από τη Δράμα θα αποκτήσει ο Βύρωνας.

 

Διαβάστε επίσης