• 29 Μαρτίου 2024,

Η βασιλόπιτα των 11 συνοικιακών συλλόγων της Καβάλας

 Η βασιλόπιτα των 11 συνοικιακών συλλόγων της Καβάλας

Καθώς επιστρέφουν όλο και περισσότερο στην κανονικότητα τους, οι συνοικιακοί σύλλογοι της πόλης της Καβάλας συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Είτε δια των προέδρων τους, είτε με εκπροσώπους.

Υπήρξαν και απουσίες καθώς από τους 11 συνοικιακούς συλλόγους στο ραντεβού προσήλθαν οι οκτώ. Οι απόντες είχαν άλλες υποχρεώσεις. Την πρόσκλησή τους απηύθυνε ο συνοικιακός σύλλογος της Παναγίας και τους υποδέχθηκε στο χώρο της Παλιάς Μουσικής. Ήταν η κοπή της βασιλόπιτας των συνοικιακών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Ταυτόχρονα και μία ευκαιρία να ξαναβρεθούν, να συζητήσουν θέματα που είναι κοινά. Στη βασιλόπιτα τυχερός ήταν ο Γιώργος Κανάρης, εκπρόσωπος του συλλόγου της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η συζήτηση που επακολούθησε είχε ως στόχο να κατατεθούν ιδέες για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που θα είναι κοινές, να γίνει συντονισμός ώστε να υπάρχουν κοινές διεκδικήσεις κτλ. Το βασικό πρόβλημα των συνοικιακών συλλόγων είναι πάντα το οικονομικό. Αναζητούνται τρόποι το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί και μία καλή ιδέα θα ήταν η επιχορήγηση αυτών των συλλόγων. Θετική συγκυρία είναι η προεκλογική περίοδος μιας και τώρα οι πιέσεις είναι πιο εύκολο να έχουν αποτέλεσμα. Συγκεκριμένες αποφάσεις δεν πάρθηκαν. Οι σύλλογοι ωστόσο συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα 15 ημερών ή ενός μήνα. Αυτή την περίοδο άπαντες είναι σε πλήρη δραστηριότητα.

Λειτουργούν τα τμήματα τους διοργανώνουν, τις εκδηλώσεις τους που λόγω εποχής είναι οι εκδηλώσεις για την κοπή της βασιλόπιτας ή κοπή της βασιλόπιτας με τον καθιερωμένο χορό. Όλοι οι σύλλογοι προετοιμάζονται για την περίοδο της Αποκριάς καθώς σε αυτήν θα δράσουν όπως άλλωστε συνέβαινε και πριν από την πανδημία. Σημειώνουμε ότι η επάνοδος των συλλόγων σε κανονική δραστηριότητα από το Φθινόπωρο έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Δηλαδή με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των μελών και των φίλων τους.

Μετά τη συνάντηση και την κοπή της βασιλόπιτας των συνοικιακών συλλόγων επακολούθησε ανάρτηση στο διαδίκτυο: « Η πρόσκληση του Προέδρου μας προς το ΔΣ. των συνοικιακών συλλόγων της πόλης μας, είχε καρποφόρο αποτέλεσμα . Συζητήθηκαν προβλήματα, βρέθηκαν λύσεις, λύθηκαν απορίες, πάρθηκαν αποφάσεις που οδηγούν στην απρόσκοπτη συνέχιση του κοπιαστικού έργου των συλλόγων. Η κοπή της πίτας έκλεισε την συνάντηση με την ευχή η νέα χρονιά να είναι πιο δημιουργική και ο τυχερός να είναι γερός και ευτυχής».

 

 

Διαβάστε επίσης