• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Την πρώτη έγκριση έλαβε χθες ο προϋπολογισμός του Δήμου Καβάλας του 2024. Ψηφίστηκε από τη διοίκηση στη Δημοτική Επιτροπή. Κριτική και επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης. Πριν απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να εγκριθεί από το Οικονομικό Παρατηρητήριο. Βιώσιμο και ρεαλιστικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο αντιδήμαρχος Γιάννης Προμούσας. Με λιγότερα χρήματα στα κοινωνικά θέματα, απάντησε η αντιπολίτευση. Ειδική αναφορά στο αποθεματικό της Δημωφέλειας που μειώθηκε στις 700.000 ευρώ περίπου. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Καβάλας έτους 2024 που άργησε αρκετά, φθάνει στο ποσό των 80 εκ ευρώ.

 

Παρουσία της αστυνομίας νέα προσπάθεια περισυλλογής επιθετικού σκύλου στον Αμυγδαλεώνα, κι αυτήν την φορά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν συνεργάζεται με τις αρχές ο πολίτης που τον φροντίζει. Με ανακοίνωση του ο Γιάννης Εριφυλλίδης ζητά να παραιτηθεί ο αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα Χρήστος Τσιτσιλικάκης. Ζητά επίσης αντικατάσταση του αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα. Νεκρός σκύλος μετά από βασανιστήρια και φωτιά σε δασική περιοχή κοντά στον Προφήτη Ηλία. Τον βρήκε τυχαία συμπολίτης. Κριτική στη διοίκηση του Δήμου κάνει με ανακοίνωση του και ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου ζητά ο Χρήστος Ποτόλιας. Τραυματίστηκε οδηγός οχήματος σε εκτροπή του χθες το απόγευμα στην επαρχιακή οδό προς το Τιμάρι Νέστου.

 

Αναβλήθηκε για τον Οκτώβρη λόγω της αποχής των δικηγόρων, η εκδίκαση της υπόθεσης του επεισοδίου στο Δημοτικό Κήπο. Με τη διοίκηση του Νοσοκομείου συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας. 35χρονος ναυτικός- μέλος πληρώματος πλοίου τραυματίστηκε στη διάρκεια εργασιών στο αγκυροβόλιο της Νέας Καρβάλης. Μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο. Με δήλωση του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας ζητά να παραταθεί η προθεσμία για την υποχρεωτική χρήση POS. Αυτοψία εκπροσώπου της Εγνατίας Οδού στις εκτελούμενες γεωτρήσεις στο περιαστικό δάσος της Καβάλας.

 

Συνεχίζουν την αποχή ως το τέλος της εβδομάδας οι δικηγόροι της Καβάλας. Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος, έδωσε μάχη με τον καρκίνο. Μαθητές του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα γνώρισαν την επιστήμη της ψυχολογίας. Το Σάββατο κόβουν βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά οι φίλοι της Βέσπας στην Καβάλα. Το κέρινο ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ προστέθηκε στα εκθέματα του μουσείου του Θόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά.

 

Φίλοι του ορεινού τρεξίματος από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες ήταν στην Καβάλα την Κυριακή, σε μια ακόμη δοκιμή των διαδρομών του Kavala Trail Run.

 

Διαβάστε επίσης