• 19 Μαΐου 2024,

Η άποψη του ΤΕΕ ΑΜ και του προέδρου του για το κτιριακό της Στέγης

 Η άποψη του ΤΕΕ ΑΜ και του προέδρου του για το κτιριακό της Στέγης

Με δηλώσεις που έκανε χθες στο ράδιο Πρωινή ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Σωτήρης Λαζαρίδης σχολίασε πρώτη φορά όσα συμβαίνουν στο κτίριο της Στέγης.

Εξέφρασε και την προσωπική του άποψη και την άποψη της διοικούσας επιτροπής. Σαν Σωτήρης Λαζαρίδης τάχθηκε υπέρ του σχεδίου που δημοσιοποιήθηκε για το μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης αφού όπως είπε «… θα αναδειχθούν με το έργο τα όμορα κτίρια στην οδό».

Υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο έλαβε ήδη 4 εγκρίσεις. Μία τοπική και τρεις κεντρικών υπηρεσιών. «Δεν αμφισβητούμε τους συναδέλφους μας που εξέτασαν και ενέκριναν το σχέδιο» δήλωσε.

Για τη διαδικασία συζήτησης του θέματος στη διοικούσα του ΤΕΕ ΑΜ είπε μεταξύ άλλων:

«Με δική μου πρωτοβουλία συγκάλεσα συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής και μεταξύ άλλων θεμάτων που είχαμε στην ημερήσια διάταξη στις 7 Φεβρουαρίου, έβαλα και αυτό το θέμα για συζήτηση. Κάλεσα το σύλλογο Αρχιτεκτόνων και το συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (τα μέλη του).

Ενημερώθηκα με μεγάλη επάρκεια από την επιτροπή, για το σκεπτικό τους  και για το πώς κατέληξαν στη συγκεκριμένη απόφαση. Στην ελεύθερή συζήτηση που έγινε στη διοικούσα επιτροπή στις 7/2 -και ήταν παρόντα τα 7 από τα 9 μέλη της διοικούσας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ο κ. Νεστορίδης- ειπώθηκαν όλες οι απόψεις.

Κανένα από τα 7 μέλη της διοικούσας επιτροπής δεν εξέφρασε αντίθετη άποψη από αυτήν που εξέφρασε το συμβούλιο αρχιτεκτονικής. Είπαμε ότι δε θα βγάλουμε δελτίο τύπου. Ο Γιάννης Νεστορίδης ήρθε ως πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων γιατί τον κάλεσα εγώ για να μας ενημερώσει προκειμένου να ξέρουμε και εμείς τι θα απαντάμε σε αυτά που μας κατηγορούν ότι είμαστε μόνο για βασιλόπιτες.

Πρέπει και εμείς να αντιδρούμε. Απαντάμε όταν προκληθούμε και προκληθήκαμε. Δεν μας ρώτησε το διοικητικό συμβούλιο της Στέγης. Δεν ήρθε σε μια συνεννόηση μαζί μας για να πούμε την άποψη μας. Δεν κρύβεται το ΤΕΕ ΑΜ.

Μέσα από τα social media διαβάζουμε σχόλια για το που κρύβεται το ΤΕΕ και που είναι το ΤΕΕ κτλ. Το ΤΕΕ λαμβάνει θέση υπέρ των συναδέλφων που πήραν αυτές τις αποφάσεις σ’ όλες τις επιτροπές.

Δεν εξετάζουμε εμείς τη μετεγκατάσταση της Στέγης. Αυτό το ζήτημα το βλέπει κανείς όπως νομίζει. Ο Γιάννης Νεστορίδης είχε την απαγορευτική απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του που έγινε στις 1 Φεβρουαρίου. Στη δική μας τη συνεδρίαση ήρθε με απαγορευτική απόφαση, να συζητηθεί το θέμα από το σύλλογο Αρχιτεκτόνων.

Συγκάλεσα τη συγκεκριμένη συνεδρίαση στις 7/2 γιατί ήξερα ότι κάποια στιγμή το ΤΕΕ θα «στριμωχτεί» και θα κληθεί να πάρει θέση θετική ή αρνητική. Εμείς παίρνουμε θέση και υποστηρίζουμε τις αποφάσεις και τις εγκρίσεις των συναδέλφων οι οποίοι κατέχουν το γνωστικό αντικείμενο».

Διαβάστε επίσης