ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΗ 2022

Όλα τα θέματα της δημοτικής επικαιρότητας απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας μέσω ερωτήσεων ή παρατηρήσεων της αντιπολίτευσης. Η διοίκηση δεν αλλάζει στάση στο θέμα της παραλίας της Καλαμίτσας. Βρήκε λύση για τη λαϊκή της Καλαμίτσας κι ετοιμάζεται για παρεμβάσεις εντός του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου, λόγω του ότι η δομή φιλοξενίας προσφύγων περιορίζεται σε μικρότερο χώρο. Η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω της ξαφνικής παρουσίας μη εμβολιασμένων υγειονομικών, το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε ψηφίσματα υπέρ των σχολικών καθαριστριών και του Χαμόγελου του Παιδιού.

 

Την ελληνική δικαιοσύνη απασχολεί εδώ και λίγες ημέρες υπόθεση καταγγελίας οικογένειας από τις Κρηνίδες, η καταγγελία έγινε σε βάρος προσωπικού δημοτικού παιδικού σταθμού. Ένα μικρό φορτηγό που ανέβαινε χθες το πρωί την οδό Καψάλη στην Παναγία αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα και φωτιά που του προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές. Μόνο 18 ήταν τα κρούσματα χθες στο Ν. Καβάλας. Τόσο μικρός αριθμός είχε να ανακοινωθεί από πέρσι τον Ιούλιο. Μειώθηκαν στους 4 οι ασθενείς στο Νοσοκομείο. 500 περίπου τουρίστες από την Αμερική και την Αγγλία μεταφέρει το κρουαζιερόπλοιο Azamara Journey, που πριν λίγο μπήκε στο λιμάνι. Επόμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιου την Πέμπτη.

 

Σε ερώτηση για τη στρατιωτική δικαιοσύνη απάντησε μιλώντας στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο Δήμος Καβάλας αισιοδοξεί ότι από αύριο 1η Ιουνίου θα έχει ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες αρμοδιότητας του. Από αύριο λειτουργεί και το Πυλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων. Νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα ξεβράστηκε στην παραλία της Αλάνας. Δεν συνεχίστηκαν χθες τα έργα του φυσικού αερίου μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Είναι σταματημένα τουλάχιστον 15 μέρες. Τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρεται σε μεγάλη αύξηση τουριστών από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία το επόμενο διάστημα στο Ν. Καβάλας. Συνελήφθη ένας ακόμη διακινητής 8 παράνομων μεταναστών, το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του την Κυριακή κοντά στο Σιδηροχώρι.

 

Με αποφάσεις της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα θα γίνουν τον Ιούνιο στο λιμάνι πολιτιστικές εκδηλώσεις συλλόγων αλλά και ενημερωτική εκδήλωση του Φαρμακευτικού συλλόγου. Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του συλλόγου αιμοδοτών, ο σύλλογος αλλάζει πρόεδρο.

Το Γυμνάσιο Ελευθερούπολης, το 24ο Δημοτικό Καβάλας και το 5ο Λύκειο είναι τρία ακόμη σχολεία που υλοποίησαν με επιτυχία προγράμματα Erasmus. Ευχαριστήρια ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας σε καθηγητή του ΔΙΠΑΕ που έκανε δωρεά δύο υπολογιστών.

 

Κλίμα συγκίνησης στη χθεσινή εκδήλωση στο «Ανθή Καραγιάννη», τιμήθηκαν παλαίμαχοι και άνθρωποι του ΑΟΚ που δεν υπάρχουν ανάμεσα μας. Ο Κώστας Αστεριάδης νέος προπονητής γυναικών και νεανίδων στην ομάδα των Πανθήρων.

Διαβάστε επίσης