• 24 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΗ 2023

Οικοδομική άδεια για την περίφραξη της Αλάνας στη Νέα Ηρακλείτσα πρόκειται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα. Οι ενέργειες γίνονται από τους εκπροσώπους του Άλεξ Χατιντάτζι που ως γνωστόν αγόρασε την Αλάνα από το ΤΑΙΠΕΔ. Το βασικό έργο κατασκευής κατοικιών θα αρχίσει μετά το Καλοκαίρι. Η περίφραξη αντίθετα θα γίνει άμεσα.  Πρόκειται να διανοιχτούν και να μείνουν ελεύθεροι δύο δρόμοι που προβλέπονται από το σχέδιο. Κανονικά θα λειτουργήσουν το Καλοκαίρι τα παραλιακά μπαρ της Αλάνας. Λόγω της περίφραξης ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων των πελατών θα περιοριστεί σημαντικά.

Χωρίς τον Πολωνό συνθέτη Πράϊσνερ έγινε η χθεσινή τελική εκδήλωση των μαθητών των μουσικών σχολείων. Διαφώνησε για τη συμμετοχή των παιδιών, αποχώρησε από το μουσικό γεγονός. Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε στο Μονομελές κάτοικος Καβάλας, κρίθηκε ένοχος για εξύβριση και απειλή γιατρών του Νοσοκομείου. Το επεισόδιο είχε γίνει τον Αύγουστο του 2022. Νωρίς σήμερα το πρωί στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο Αζαμάρα. Μεταφέρει 500 τουρίστες. Μεγάλη ικανοποίηση των οδηγών Ταξί από τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας. Ευχαριστήρια ανακοίνωση σε όλους όσους τη βοήθησαν από τον Εμπορικό Σύλλογο. Πρόστιμο 50.000 επέβαλε ο Υπουργός Ναυτιλίας στην εταιρία του φέρι μποτ «Νικητή» λόγω ανεκτέλεστων δρομολογίων. Οριστικοποιήθηκε η αποδρομολόγηση του πλοίου.

Τη Θάσο θα επισκεφθεί σήμερα ο Χρήστος Μέτιος. Καθυστέρηση στην έναρξη του έργου κατασκευής του δρόμου Κρηνίδες- Σταυρός Αμυγδαλεώνα εκτιμά ότι θα υπάρξει ο δικηγόρος Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. Από χθες λειτουργεί στην Κ. Πλατεία το πρώτο εκλογικό περίπτερο κόμματος, είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Ομόφωνη απόφαση για την προβολή υποψηφίων και κομμάτων και του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου. Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τα εκλογικά τμήματα του Νομού παραλαμβάνονται από την αρμόδια υπηρεσία της ΠΕ Καβάλας. Ομιλίες στα Λιμενάρια, στο Λιμένα και στην Καβάλα θα κάνει ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας Γιάννης Πλαφαδέλης. Προτάσεις του Χρήστου Ποτόλια για να μειωθούν τα τροχαία στην Καβάλα και στο Παληό. Τον αγώνα Paggaio Trail Run παρακολούθησε η υποψήφια βουλευτής ΝΔ Ειρήνη Βρανά.

Την Παρασκευή ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος θα είναι στην Καβάλα για να παρουσιάσει σε εκδήλωση του βιβλιοπωλείου Μερτζιανίδη το νέο του βιβλίο. Παρασκευή και Σάββατο εθελοντική αιμοδοσία στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Η Ένωση Γονέων Κηδεμόνων των σχολείων της Καβάλας δηλώνει συμπαράσταση στους σχολικούς τροχονόμους, ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Μάλλον την Πέμπτη οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα διοικούσα επιτροπή του ΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης