• 6 Μαΐου 2024,

Το Φθινόπωρο θα αρχίσει η κατασκευή του δρόμου Κρηνίδες- Σταυρός Αμυγδαλεώνα!

 Το Φθινόπωρο θα αρχίσει η κατασκευή του δρόμου Κρηνίδες- Σταυρός Αμυγδαλεώνα!

Ο συμπολίτης δικηγόρος Παναγιώτης Μαμτσαδέλης (φωτογραφία) ασχολήθηκε με το έργο κατασκευής του νέου δρόμου Κρηνίδες- Σταυρός Αμυγδαλεώνα.

Τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου Δράμα- Καβάλα. Ασχολήθηκε και ασχολείται καθώς παρακολουθεί τη διαδικασία των αποζημιώσεων επί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. Εκτιμά ότι τελικά και ουσιαστικά το έργο θα αρχίσει το Φθινόπωρο.

Τότε υπολογίζει ότι θα αρχίσουν να πληρώνονται οι πρώτες αποζημιώσεις στους ιδιώτες. Σήμερα, υποστηρίζει, έργο μπορεί να γίνει μόνο στις εκτάσεις του δημοσίου. Μόνο στις οποίες σημειώνει, μπήκαν και οι σχετικές ενημερωτικές πινακίδες.

Ο κ. Μαμτσαδέλης διατυπώνει άποψη, πρόβλεψη διαφορετική σε σχέση με αυτή που διατυπώνουν άλλοι. Οι οποίοι βλέποντας τις πρώτες πινακίδες του έργου ενθουσιάζονται και περιμένουν από μέρα σε μέρα τις μπουλντόζες! Δεν είναι έτσι, τονίζει με τον τρόπο του.

Υπενθυμίζει τον αναδασμό στην περιοχή του έργου, τον οποίο σημειώνει ότι δεν έλαβαν υπόψη τους οι αρμόδιοι. Έτσι οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις άργησαν και θα αργήσουν λίγο ακόμη. Θα υλοποιηθούν μόνο όταν δικαστικά ξεκαθαρίσει ο κατάλογος των πραγματικών δικαιούχων.

Κι όταν αυτοί, αφού βρεθούν, αποζημιωθούν τότε θα μπορεί να μπει στις συγκεκριμένες εκτάσεις ο ανάδοχος. Ο κ. Μαμτσαδέλης δεν αποκλείει το γεγονός ίδια διαδικασία για τον εντοπισμό των πραγματικών ιδιοκτητών οικοπέδων να γίνει και στο τμήμα του δρόμου Άγιος Αθανάσιος- Κρηνίδες.

Γιατί σημειώνει, όπου έγιναν αναδασμοί τα δεδομένα ιδιοκτησιών άλλαξαν. Κι αυτό οι εμπλεκόμενοι στο έργο το έμαθαν αργά ή το μαθαίνουν τώρα. Θυμίζουμε ότι αυτά τα κτηματολογικά προβλήματα τα παραδέχονται κι άλλοι.

Σε αντίθεση με τον κ. Μαμτσαδέλη θεωρούν πιθανή την άμεση έναρξη των εργασιών. Για την κατασκευή του νέου δρόμου. Ναι αλλά αυτό θα μπορεί να γίνει τώρα μόνο στις εκτάσεις που είναι του δημοσίου και για τις οποίες δεν υπάρχει θέμα απαλλοτριώσεων.

Αν οι εκτάσεις αυτές είναι μεγάλες και συνεχόμενες (η μία δίπλα στην άλλη) ίσως κάτι δούμε από πλευράς έργου. Διαφορετικά λίγη ακόμη αναμονή είναι υποχρεωτική. Να μην ξεχνάμε ότι το έργο έχει ανάδοχο, ο οποίος γενικώς προετοιμάζεται. Θα δούμε τι μπορεί να κάνει μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. Μέχρι να γίνει η πρώτη έστω πληρωμή, ή η πληρωμή της πρώτης δόσης, των αποζημιώσεων.

Διαβάστε επίσης