• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΓΕΝΑΡΗ 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΓΕΝΑΡΗ 2018

Συντονισμένες θα είναι οι ενέργειες του Δήμου Καβάλας και των κυβερνητικών βουλευτών προκειμένου το προσεχές διάστημα να υπάρξουν αποτελέσματα στις γνωστές διεκδικήσεις, επί των οποίων δεν υπήρξαν συγκεκριμένα νέα στη διάρκεια του 2017. Από τη συνάντηση της Δημάρχου με τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει ότι ο Δήμος Καβάλας θέλει να λειτουργήσει δημοτική πινακοθήκη στο παλιό δικαστήριο, ξενοδοχείο στην παλιά Μεραρχία. Βουλευτές και Δήμαρχος έχουν μεγάλα παράπονα από τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ, που δεν δείχνει πνεύμα συνεργασίας.

 

Το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας υποδέχθηκε το 2017 τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ένωση Λιμένων Ελλάδας. Συνάντηση με τη διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου είχαν χθες οι βουλευτές του Νομού. Θα ασκηθούν πιέσεις προκειμένου να λειτουργήσει σε νέο χώρο το Ειρηνοδικείο της Θάσου. Το ανακαινισμένο κτίριο που θα χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένα, δεν διαθέτει σύστημα ψύξης και θέρμανσης. Καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί μέσω δωρεάς το απαραίτητο ποσό 10.000 ευρώ.

 

Αύριο στις 11 το πρωί ο αγιασμός των υδάτων στο κεντρικό λιμάνι. Αγιασμός των υδάτων θα γίνει επίσης στα Σφαγεία, στη Ραψάνη, πλησίον της Ιχθυόσκαλας. Ένας ακόμη αλλοδαπός συνελήφθη στο αεροδρόμιο με παραποιημένο διαβατήριο. Η Fraport κάνει δώρο ηλεκτρονικούς υπολογιστές για τις ανάγκες ελέγχου των διαβατηρίων και στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος.  Ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε τη δημιουργία συνεργείου ειδικού σκοπού για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Λιγότερος κόσμος απ’ ότι συνήθως στη χθεσινή λαϊκή αγορά.

 

Ανακοινώθηκαν από το τμήμα Καβάλας της Μαθηματικής Εταιρίας οι μαθητές που πέτυχαν στον διαγωνισμό Θαλής. Την πίτα τους κόβουν αύριο το μεσημέρι στην Καλαμίτσα οι χειμερινοί κολυμβητές. Στις 5 το απόγευμα αναβιώνει στη Νέα Καρβάλη το έθιμο Σάγια. Αύριο βράδυ ο χορός του συλλόγου Ακροβουνίου.

 

Ο διαιτητής Κακουλίδης από τη Θράκη σφυρίζει το ματς του ΑΟΚ με τον Ξηροπόταμο Δράμας. Τον Γιώργο Σαραφούδη απέκτησε ο Νέστος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης