Πινακοθήκη και Ξενοδοχείο οι νέες προτάσεις του Δήμου για παλιό δικαστήριο- παλιά Μεραρχία

 Πινακοθήκη και Ξενοδοχείο οι νέες προτάσεις του Δήμου για παλιό δικαστήριο- παλιά Μεραρχία

 

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγιναν γνωστές σημαντικές λεπτομέρειες που έχουν σχέση με τη δίωρη  συνεργασία της Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα με τους 3 κυβερνητικούς βουλευτές. Η συνάντηση έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημαρχείο, σε άριστο κλίμα.

Σε αυτήν η κ. Δήμαρχος πρότεινε συγκεκριμένα το μερίδιο του Δήμου Καβάλας στο παλιό δικαστήριο να χρησιμοποιηθεί ως δημοτική πινακοθήκη. Αποδέχθηκε δηλαδή την ιδέα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Η κ. Τσανάκα είπε στους βουλευτές ότι ο Δήμος ζητά από το δημόσιο και την παλιά Μεραρχία (πρώην ΝΕΛΕ) για να την μετατρέψει σε ξενοδοχείο!

Δήμαρχος και βουλευτές συμφώνησαν ότι πιο εφικτός στόχος είναι αυτός της παραχώρησης του παλιού δικαστηρίου. Έκαναν κριτική στον επικεφαλής της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη, ο οποίος αρνείται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Δήμου Καβάλας. Η κ. Τσανάκα υποστήριξε στο ράδιο Πρωινή ότι ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ «καβάλησε» καλάμι. Έχει ενδιαφέρον ότι ίδια παράπονα για την στάση της ΕΤΑΔ έχουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Πιο δύσκολη είναι η διεκδίκηση του «Ασημακοπούλου», λόγω των προσφύγων λέει η Δήμαρχος, ενώ προς το παρόν είναι αξεπέραστο το βέτο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε σχέση με την αποθήκη του Τελωνείου. Χθες η κ. Τσανάκα είπε ότι με αφορμή την αρνητική στάση του επικεφαλής της ΕΤΑΔ σκοπεύει να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό.

*Στις εσωτερικές σελίδες άλλο σχετικό ρεπορτάζ όπως και δηλώσεις του Γιώργου Τσακίρη (εκπροσώπου των ΑΝΕΛΛ στην Καβάλα) για την υπόθεση του «Ασημακοπούλου».

Ικανοποιημένη η δήμαρχος

Το μεσημέρι της Τετάρτης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα συνάντησε στο γραφείο της τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές. Μια ημέρα μετά τη συνάντηση, χθες δηλαδή, αμφότερες οι δύο πλευρές εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τα τεκταινόμενα.

Ήταν μια ουσιαστική συνάντηση, αφού κατά μόνας δε γίνεται τίποτα και πρέπει να συνεργαστούμε, δήλωσε ο Γιώργος Παπαφιλίππου. Πρέπει να έχουμε έτοιμες προτάσεις σε κάθε επίπεδο, σημείωσε. Πιο αναλυτικά ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συζητήσεως η Δήμητρα Τσανάκα, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ.

Εξήγησε πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και με άνεση χρόνου. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε, δήλωσε χαρακτηριστικά η δήμαρχος. Από όλα τα θέματα που συζητήθηκαν ξεχώρισε δύο. Την ακτή Καλαμίτσας και το παλιό δικαστήριο. Κατά τη δήμαρχο, δεν είναι συνεργάσιμος ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ αφού προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του, κάτι που στέκεται αδύνατον.

Με αφορμή την αρνητική στάση του προέδρου της ΕΤΑΔ η κ. Τσανάκα θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό. Τον κατηγορεί μάλιστα ότι καβάλησε καλάμι. Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια των βουλευτών οι οποίοι επίσης φαίνεται να έχουν παράπονα από τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ, φαίνεται πως θα προχωρήσει συντομότερα από όλες τις υπόλοιπες διεκδικήσεις η υπόθεση του παλιού δικαστηρίου και της ακτής Καλαμίτσα. Αμφότερες οι υποθέσεις είναι ώριμες. Υπάρχει προηγούμενη συνεργασία με την ΕΤΑΔ αλλά κι ένα μεγάλο διάστημα που κύλησε χωρίς κάποια εξέλιξη.

Αναφορικά με το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, η δήμαρχος μας εξήγησε ότι ενώ υπήρξε συγκεκριμένη συνεργασία με το υπουργείο στη συνέχεια διαπιστώθηκε στασιμότητα, που κατά την εκτίμησή της οφείλεται στο γεγονός της προσφυγής φιλοξενίας εντός των εγκαταστάσεων. Σχετικά με το κτήριο του παλιού νοσοκομείου για το οποίο ο δήμος έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση αυτό θα κριθεί μετά την αξιολόγηση. Όπως προέβλεψε η κ. Τσανάκα θα είναι θετική η κρίση της προτάσεως.

Για την αξιοποίηση τμήματος της τελωνειακής αποθήκης η δήμαρχος διαπίστωσε εμπλοκή διότι άσκησε βέτο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Στη συνάντηση της δημάρχου Καβάλας και των κυβερνητικών βουλευτών συζητήθηκε επίσης και η αξιοποίηση του κτηρίου της παλιάς μεραρχίας, απέναντι από το 1ο γυμνάσιο, ένα ακίνητο που επίσης διεκδικεί ο δήμος από το δημόσιο. Η δήμαρχος μίλησε στους βουλευτές και για το ανοικτό κολυμβητήριο προκειμένου να διορθωθεί και με κονδύλια από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τέλος, ακόμη πιο εύκολη θα είναι η υπόθεση των καλαφατιών, κατά τα λεγόμενα της Δήμητρας Τσανάκα, αφού το κράτος έχει υποσχεθεί την ακτή στο δήμο δια στόματος του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, στη διάρκεια της επισκέψεώς του τον Μάρτη του 2017.

 

Διαβάστε επίσης