ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Στον Δήμο Καβάλας παραχωρούνται από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το ΤΑΙΠΕΔ τμήμα της χερσαίας ζώνης στο κεντρικό λιμάνι αλλά και η περιοχή των Καλαφατιών. Το Υπουργείο συνηγορεί ώστε να παραχωρηθεί στον Δήμο Καβάλας τμήμα της αποθήκης του Τελωνείου. Αυτά ανακοίνωσε χθες που επισκέφθηκε την πόλη μας ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.  Στις επαφές και τις συναντήσεις του στο Δημαρχείο και στον ΟΛΚ ο κ. Κουρουμπλής ενημερώθηκε για το πρόβλημα των απλήρωτων συμβασιούχων του Δήμου Καβάλας, για τα αυξημένα τέλη αποβλήτων πλοίων που εξυπηρετούνται στο Νομό, για την ανάγκη τα δρομολόγια των φέρι μποτ να αποφασίζονται τοπικά. Ο κ. Κουρουμπλής ενημερώθηκε επίσης για τη λειτουργία του παράνομου λιμανιού στον Σταυρό Χαλκιδικής και την μη απασχόληση λιμενεργατών στις φορτοεκφορτώσεις της ΒΦΛ.

 

Δεν υπάρχουν νεότερα από την πλευρά της αναπληρώτριας Υπουργού κ. Φωτίου σχετικά με το οικονομικό πρόβλημα του ιδρύματος Αγία Μαρίνα. Η καθυστέρηση που διαπιστώνεται είναι άνευ αιτίας από την πλευρά της Υπουργού. Αναρτήθηκε προχθές στη Διαύγεια η κοινή υπουργική απόφαση για τον χώρο που θα χρησιμοποιεί στο κεντρικό λιμάνι η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Με παρέμβαση του εισαγγελέα σταμάτησε η διαδικασία σφαγής ζώων χωρίς αναισθησία που προετοιμάζονταν σε σφαγείο στο Κοκκινόχωμα. Απομακρύνθηκε από το Καρνάγιο κατασχεμένο καΐκι, εστία μόλυνσης για χρονικό διάστημα 20 περίπου ετών.

 

Το απόγευμα προσυνεδριακή διαδικασία σε αίθουσα ξενοδοχείου για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Το Επιμελητήριο Καβάλας θα λάβει μέρος στην έκθεση του Επιμελητηρίου της Ξάνθης που αρχίζει σήμερα. Από χθες ο Δήμος Καβάλας συντηρεί τις διαβάσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τον Θόδωρο Μαρκόπουλο θα επισκεφθεί το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Καταναλωτή της Τουρκίας. Το απόγευμα ομιλία της Σούλας Βλισίδου σε εκδήλωση του ΚΚΕ.

 

Η ομάδα των Παραμυθάδων θα απασχολήσει δημιουργικά το απόγευμα μικρά παιδιά στον 3ο όροφο της Δ. Βιβλιοθήκης. Στο γυμναστήριο της Ελευθερούπολης πραγματοποιείται σήμερα το 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών δημοτικών σχολείων του Δ. Παγγαίου. Το απόγευμα στο Όσκαρ το δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο για το θέατρο σε εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων.

 

Στις 5 παρά τέταρτο το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη» ο τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας ανάμεσα στον Κεραυνό Πέρνης και τον Αετό Ορφανού. Με μαθητές γυμνασίων και λυκείων έγιναν χθες οι αγώνες στίβου των σχολείων του Ν. Καβάλας. Οι καλύτεροι θα συμμετέχουν στην επόμενη φάση που θα γίνει στην πόλη των Σερρών.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης