Επιτέλους Κ.Υ.Α. για την Π.Υ. Λιμένα!

 Επιτέλους Κ.Υ.Α. για την Π.Υ. Λιμένα!

Με ημερομηνία 20 Μαρτίου γνωστοποιήθηκε χθες κοινή υπουργική απόφαση, που φαίνεται ότι επιτέλους ανοίγει το δρόμο για να λειτουργήσει στο κεντρικό λιμάνι, η πυροσβεστική υπηρεσία λιμένος Καβάλας. Τόσο καιρό, τουλάχιστον δύο χρόνια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένος δεν λειτουργούσε, καθώς στεγάζονταν και υπολειτουργούσε στην πραγματικότητα στο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πλησίον του δημοτικού σταδίου Βερούλειο.

Η κοινή υπουργική απόφαση υπογράφεται από τους Θοδωρή Δρίτσα, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Νίκο Τόσκα. Έχει ημερομηνία 1η Νοέμβρη 2016, αλλά δημοσιοποιήθηκε μόλις προχθές.

Καθορίζεται χώρος, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καβάλας, χώρος αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένα, για τη στέγαση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος. Στα σχετικά έγγραφα που λαμβάνονται υπόψη, αναφέρονται αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΚ το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2015. Το πιο πρόσφατο έγγραφο είναι και πάλι του ΟΛΚ, το Φεβρουάριο του 2016. Αποφασίζεται και καθορίζεται χώρος στέγασης των υπηρεσιών της Π.Υ. Λιμένος Καβάλας, το κτήριο των παλαιών συνεργείων στη χερσαία ζώνη του κεντρικού λιμανιού, εμβαδού 240 τ.μ., δηλαδή 181 τ.μ. στεγασμένων και υπαίθριος χώρος 59 τ.μ. Ο προαναφερόμενος χώρος θα χρησιμοποιηθεί άνευ ανταλλάγματος, μόνο για την κάλυψη των αναγκών στέγασης και λειτουργίας των υπηρεσιών της Π.Υ. Λιμένα. Δε θα χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Ο χρόνος παραχώρησης ορίζεται από την έγκριση της ΚΥΑ, τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης