• 19 Απριλίου 2024,

Δεν αποχωρεί από τον Αμυγδαλεώνα ο εφημέριος της εκκλησίας του χωριού

 Δεν αποχωρεί από τον Αμυγδαλεώνα ο εφημέριος της εκκλησίας του χωριού

Χθες το μεσημέρι λύθηκε η παρεξήγηση με τον ιερέα του Αμυγδαλεώνα. Με ανακοίνωση του ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου ανακοίνωσε τα καλά νέα: Μετά και την σημερινή (χθεσινή) διευκρίνιση από την Μητρόπολη Καβάλας διευκρινίζουμε ότι , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΊΑΣ για τον Ιερέας μας , θα είναι εδώ δίπλα μας κανονικά για την συνέχιση του έργου της ενορίας μας. Η ενορία μας θα εξυπηρετείται πλέον καλύτερα όπως ζητούσαμε εδώ και καιρό , λόγω του μεγέθους αυτής από δύο ( 2 ) Ιερείς .

Κατά συνέπεια σταματάμε κάθε ενέργεια που είχε προγραμματισθεί προς αυτή την κατεύθυνση για την προσεχή Τετάρτη 23 /10 / 2019 και ώρα 19 : 00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Πρόγραμμα ακολουθιών εβδομάδας: Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 16 : 00 το απόγευμα κατηχητικό σχολείο για τους ενηλίκους και έπειτα στις 17 : 00 παράκληση του Αγίου Γεωργίου. Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 16 : 30 κατηχητικό σχολείο για τους μικρούς μας φίλους και Σάββατο Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Δημητρίου .

Στο μεταξύ για την παρέλαση της Δευτέρας 28ης Οκτώβρη συμφωνήθηκε να συμμετάσχουν τα νήπια των δύο νηπιαγωγείων. Αυτό θα γίνει με τη συνοδεία των γονέων τους αφού το προσωπικό των δύο νηπιαγωγείων επέμενε στην απόφαση να μην υπάρξει συμμετοχή στην παρέλαση. «Υπάρχει σχετική νομοθεσία που το προσωπικό την επικαλείται» μας είπε ο κ. Πουρσαϊτίδης, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου. Σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια τα παιδιά των δύο νηπιαγωγείων έκαναν πάντα παρέλαση με την φροντίδα του εκπαιδευτικού προσωπικού. Και για αυτό το θέμα έγινε συνάντηση γονέων- κηδεμόνων. Σε αυτήν πάρθηκε η απόφαση συμμετοχής με την πρωτοβουλία γονέων και κηδεμόνων. Το θέμα ανέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα. Προετοιμάζοντας όλα τα θέματα της παρέλασης, ο πρόεδρος του τοπικού απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς από τους οποίους έμαθε την διαφορετική τους απόφαση.

Επικαλούνται ζητήματα ασφαλείας και φυσικά καλύπτονται από τη σχετική νομοθεσία.

Οι γονείς που έλαβαν την πρωτοβουλία επίλυσης του ζητήματος ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο για το θέμα: «Μετά την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Καπνομάγαζο μεταξύ των γονέων των μαθητών των δύο νηπιαγωγείων και των τοπικών φορέων του χωριού αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η παρέλαση των παιδιών με συνοδεία γονέων. Θα φοράνε μπλε παντελόνι τα αγόρια και μπλε φούστα τα κορίτσια με άσπρο πουκάμισο ή άσπρη μπλούζα».

Διαβάστε επίσης