• 16 Απριλίου 2024,

Συνεδρίαση με συζήτηση για κουρτίνες και προσφυγή

 Συνεδρίαση με συζήτηση για κουρτίνες και προσφυγή

Λίγες μόνο ώρες πριν τις δύο απογευματινές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, συνεδρίασε το μεσημέρι στο Δημαρχείο η Οικονομική Επιτροπή. Η συνεδρίαση ήταν αρκετά σύντομη κι ομαλή αν και θέματα της επικαιρότητας συζητήθηκαν με την ευκαιρία. Άλλοτε επίσημα, άλλοτε ανεπίσημα και άτυπα. Έτυχε να βρίσκεται στη συνεδρίαση υπηρεσιακός παράγοντας που εισηγήθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση το περίφημο θέμα αλλαγής κουρτινών. Με αφορμή αστείο του Δημάρχου περί της ανάρτησης της κ. Ελευθεριάδου, ο υπάλληλος είπε ότι τα 22.000 ευρώ που προορίζονται για την αγορά νέων κουρτινών είναι ένας πρώτος ενδεικτικός προϋπολογισμός. Άφησε να εννοηθεί ότι το κόστος θα είναι μικρότερο αλλά εξήγησε ότι τα μέτρα που θα καλυφθούν είναι πολλά.

Στη συζήτηση του μοναδικού έκτακτου θέματος των δημοτικών παιδικών σταθμών της «Αλληλεγγύης» οι κυρίες Φρατζεσκάκη- Δρακονάκη δήλωσαν την παρουσία τους. Με αυτόν τον τρόπο υπερασπίστηκαν την γνωστή προσφυγή της παράταξης τους αν και η κ. Δρακονάκη είπε ότι «… αυτά τα θέματα τα προβλέπει διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου». Άφησε να εννοηθεί ότι σε μεγάλο βαθμό εκκρεμότητες που υπήρξαν ρυθμίζονται με τον προαναφερθέντα τρόπο. Ο Λεωνίδας Παππάς συμπλήρωσε λέγοντας ότι ακόμη κι αν η ένσταση γίνει δεκτή, θα αφορά το ζήτημα των αντιπροέδρων. Δηλαδή όχι το κύρος των αποφάσεων των διοικητικών συμβουλίων.

Ο κ. Κουνάκος ρώτησε για την τύχη της προσφυγής σημειώνοντας ότι το θέμα πρέπει να τελειώνει κι ο Δήμος να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά. ΟΔήμαρχος απάντησε ότι ο Δήμος Καβάλας έστειλε ήδη στοιχεία στην Αποκεντρωμένη. Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν η μοναδική μη ομόφωνη. Ψήφισαν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού της «Αλληλεγγύης» τόσο ο Κώστας Κουνάκος όσο και ο Μανώλης Κελαϊδάκης. Πρώτη ίσως φορά σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος επί των Τεχνικών θεμάτων κ. Γιάννης Ιακωβίδης.

Στα άλλα θέματα: Αρχίζει η διαδικασία για το διαγωνισμό του 2020 συντήρησης- υποστήριξης- αναβάθμισης εφαρμογών λογισμικού των υπηρεσιών. Εταιρία από την Καβάλα αναλαμβάνει να προμηθεύσει εξοπλισμό μηχανογράφησης ως ανάδοχος διαγωνισμού που τελικά φθάνει (με αρκετά σημαντική έκπτωση) στο ποσό των 25.000 ευρώ. Ξεκινά διαδικασία για μετατόπιση δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ (κολώνες ρεύματος κτλ) σχετικά με το υπό ολοκλήρωση έργο του 21ου δημοτικού σχολείου στον Άγιο Λουκά.

Οι κυρίες Φρατζεσκάκη και Δρακονάκη έδειξαν ενδιαφέρον για την αποστολή στην Πορτογαλία στο πλαίσιο έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αρχικά ο Δήμαρχος εξήγησε ότι τα έξοδα τα πληρώνει το πρόγραμμα. Η κ. Δρακονάκη παρατήρησε ότι στο ταξίδι πρέπει να συμμετέχει και υπάλληλος του Δήμου και όχι μόνο αιρετοί ή συνεργάτες (σύμβουλοι) της διοίκησης.

 

 

Διαβάστε επίσης