• 25 Απριλίου 2024,

Ο Κώστας Κουνάκος σχολιάζει δημοτικά θέματα επικαιρότητας

 Ο Κώστας Κουνάκος σχολιάζει δημοτικά θέματα επικαιρότητας

Θέματα της επικαιρότητας του Δήμου Καβάλας, πολλά από τα οποία επρόκειτο να απασχολήσουν τις χθεσινές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έθιξε με συνέντευξή του στο ράδιο Πρωινή νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κουνάκος. Σε γενικές γραμμές ο Κώστας Κουνάκος υποστήριξε ότι θα πρέπει τόσο η διοίκηση όσο και η αντιπολίτευση να επικεντρωθούν στα σοβαρά θέματα του δήμου. Στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Δεν υποτίμησε, ούτε η υποβάθμισε άλλου είδους θέματα, ίσα-ίσα που τα σχολίασε. Εξηγώντας ωστόσο ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτά τα θέματα δεν είναι τα πλέον σοβαρά στη λειτουργία του Δήμου Καβάλας και της πόλης γενικότερα.

Στην πρώτη ερώτηση για το Συμπαραστάτη του Δημότη, ο Κώστας Κουνάκος απάντησε θετικά. Είπε δηλαδή ότι ένας τέτοιος συμπαραστάτης χρειάζεται καθώς εξήγησε ενισχύει την τοπική δημοκρατία. Για το διαδικαστικό του θέματος είπε ότι ο Δήμος Καβάλας έπρεπε να έχει συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης από το 2011 καθώς και τότε το προέβλεπε ο νόμος του Καλλικράτη. Είναι κάτι -συμπλήρωσε ο κ. Κουνάκος-  που επιβάλλεται. Επιβάλλεται και από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου «Τόπος της Ζωής μας» άσκησε κριτική στη διοίκηση του Δήμου καθώς όπως είπε: «Εν όψει της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να έχει πάρει πρωτοβουλία προ συνεννόησης με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις».

Ο Κώστας Κουνάκος για την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη της παράταξης της Δήμητρας Τσανάκα όσον αφορά τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ είπε: «Υπάρχουν πολλές πιθανότητες η προσφυγή να δικαιωθεί. Για ‘μένα αυτά δεν είναι τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου και της πόλης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι πάνω από όλα η νομιμότητα. Η ένσταση και η προσφυγή από την πλευρά της κ. Τσανάκα είναι μία υπερβολική ενέργεια που εγώ δεν θα έκανα. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι επί του θέματος έχει δίκιο η παράταξη που προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη».

Με τον ίδιο τρόπο ο κ. Κουνάκος προσέγγισε και το θέμα της αλλαγής του προϋπολογισμού για την αγορά κουρτινών στο δημαρχείο. Κατέληξε λέγοντας ότι εκτιμά ότι το ποσό που θα διατεθεί για την αγορά κουρτινών θα είναι σαφώς μικρότερο του ποσού που προϋπολογίζεται για την ίδια ενέργεια.

 

Διαβάστε επίσης