• 28 Μαρτίου 2024,

Προς αναβολή η αγωγή των καθηγητών που θέλουν να μονιμοποιηθούν στο Δ. Ωδείο

 Προς αναβολή η αγωγή των καθηγητών που θέλουν να μονιμοποιηθούν στο Δ. Ωδείο

Συζητείται σήμερα στο Πρωτοδικείο αγωγή 23 καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν τις προϋποθέσεις ώστε να μονιμοποιηθούν σε αυτό. Ζητούν με λίγα να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου σε αόριστου χρόνου.

Η κατάθεση της αγωγής και το σκεπτικό των καθηγητών γνωστοποιήθηκε πρόσφατα, στη διάρκεια μάλιστα της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου. Τότε είχαν δώσει και συνέντευξη τύπου. Ο εκπρόσωπος τους πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Γιούλης Παπαδόπουλος εξήγησε την ουσία της υπόθεσης, ζήτησε (από τους τότε υποψήφιους δημάρχους) να δεσμευτούν ώστε ο Δήμος Καβάλας ή να μην παραστεί στη δίκη (διευκολύνοντας την ικανοποίηση του αιτήματος) ή να μην ζητήσει αναβολή επί της αρχικά ορισθείσας ημερομηνίας (σήμερα Τρίτη 22 Οκτώβρη).

Στη συνέντευξη τύπου είχαν παραστεί οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι περισσότεροι απέφυγαν να δεσμευτούν καθώς η στιγμή έκριναν ότι ήταν ακατάλληλη. Οι μέρες πέρασαν, οι εκλογές έγιναν κι η ημερομηνία συζήτησης της αγωγής ήρθε. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι τελικά θα υπάρξει αναβολή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ίδιοι καθηγητές κατέθεσαν κι άλλη αγωγή με συμπληρωματικά στοιχεία, ζητώντας το ίδιο πράγμα. Να μονιμοποιηθούν στο Δημοτικό Ωδείο.

Η δεύτερη αγωγή έχει ημερομηνία συζήτησης τον Φεβρουάριο του 2020. Κατόπιν τούτου και οι δύο πλευρές φέρονται να συμφωνούν στην αναβολή. Αυτό θα γίνει για να συζητηθούν μαζί και οι δύο αγωγές.

Το θέμα της μονιμοποίησης των καθηγητών που συνδέονται εργασιακά με το Δημοτικό Ωδείο ανέκυψε ως συνέχεια της αλλαγής του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ας πούμε ότι αυτή η εξέλιξη ήταν η αφορμή αφού ο μόνος μόνιμος καθηγητής έγινε (όπως προβλέπεται) καλλιτεχνικός διευθυντής. Τότε οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές διαπίστωσαν ότι έχουν κι αυτοί τις προϋποθέσεις ώστε να μονιμοποιηθούν. Την απόφαση θα λάβει το δικαστήριο. Για να υλοποιηθεί μια ενδεχόμενη θετική για τους καθηγητές απόφαση θα πρέπει η απόφαση να τελεσιδικήσει στην ελληνική δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης