• 29 Μαρτίου 2024,

«Δεν δέχομαι να υπάρχουν τηλεφωνικές απειλές για ‘μενα και την οικογένεια μου»

 «Δεν δέχομαι να υπάρχουν τηλεφωνικές απειλές για ‘μενα και την οικογένεια μου»

Με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα του έργου των πλευρικών διοδίων, μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του μίλησε για το θέμα της ΒΦΛ. Σημαντική ήταν η καταγγελία του, σύμφωνα με την οποία δέχεται απειλές μέσω ανώνυμων τηλεφωνημάτων. Θεωρεί υπεύθυνους κάποιους από τους 135 εργαζόμενους κι έχει μιλήσει σχετικά με τον πρόεδρο του σωματείου. Το απόσπασμα της συνέντευξης του αναφέρεται στα ακόλουθα:

Ερώτηση: Τόσο εσείς όσο και ο Υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν έχετε επικοινωνία, λέει το σωματείο, δεν έχετε εκφράσει άποψη επί του προβλήματος.

Απάντηση: Θα απαντήσω στο ερώτημα μας αλλά θα σας και κάτι άλλο που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες και με έχει ενοχλήσει πάρα πολύ. Να ξεκαθαρίσω ότι εγώ δεν πήγα στη σύσκεψη, όπως δεν πήγε κι ο κ. Παναγιωτόπουλος. Το έκανα συνειδητά με δεδομένο ότι θεώρησα ότι η σύσκεψη έτσι όπως συνεκλήθη δεν ήταν δομημένη και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να οδηγήσει κάπου.

Όπως δεν οδήγησε πουθενά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό που με ενδιαφέρει, το λέω με μεγάλη παρρησία, είναι ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να υπάρχει και να λειτουργεί η επιχείρηση. Είναι πολύ καθαρό αυτό. Η μέριμνα όλων μας πρέπει να στρέφεται στο σύνολο και όχι σε μία μερίδα εργαζομένων. Επίσης αυτό που πρέπει να έχουμε ως οδηγό είναι να λειτουργεί το εργοστάσιο προς όφελος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Μη ξεχνάμε ότι η ΒΦΛ είναι ταυτισμένη με την Καβάλα.

Όπως κι η Καβάλα είναι ταυτισμένη με τη ΒΦΛ. Άρα για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει παραγωγή. Να υπάρχει μέριμνα για το περιβάλλον και βεβαίως καλύτερες συνθήκες και καλύτεροι πόροι για όλους τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η άποψη μου που σας καταθέτω σήμερα με ειλικρίνεια.

Ερώτηση: Αυτή την μερίδα των εργαζόμενων δεν πρέπει να την ακούσετε;Να μιλήσετε μαζί της;

Απάντηση: Ποιος σας είπε ότι δεν συνομιλώ; Έχω μιλήσει κατ’ επανάληψη και με τον κ. Βογιατζίδη κι έχω μιλήσει και με τον πρόεδρο των συνταξιούχων τον κ. Παναγιωτίδη. Αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται αυτό είναι πρόβλημα τους. Αλλά προσέξτε τώρα. Αυτή είναι η γενική τοποθέτηση ενός πολιτικού, ενός βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ο οποίος όμως δεν δέχεται επ’ ουδενί – αυτό το λέω πρώτη φορά σε σας, έχω ενημερώσει και τον κ. Βογιατζίδη και τον κ. Παναγιωτίδη – δεν δέχομαι επ’ ουδενί να υπάρχουν τηλεφωνικές απειλές στο πρόσωπο μου και στην οικογένεια μου. Προφανώς λέω εγώ από κάποιους από αυτούς τους 135.

Ερώτηση: Ανώνυμες απειλές;

Απάντηση: Ανώνυμες απειλές. Από κινητά τηλέφωνα ή σταθερά, τα οποία έχουν απόκρυψη. Πρακτικές μαφίας δεν περνάνε σε ‘μενα. Το είπα και στον κ. Βογιατζίδη. Θέλω παρακαλώ πολύ κι ο κ. Βογιατζίδης να βγει δημόσια… (τον έχω ενημερώσει απ’ την Τρίτη το πρωί, δεν το έχει κάνει). Θέλω επίσης να πω ότι αν οι απειλές αυτές συνεχιστούν θα αναγκαστώ να προσφύγω στον εισαγγελέα. Θα ζητήσω να ανοιχτούν τα τηλέφωνα και των 135 για να δούμε ποιοι ή ποιος είναι αυτοί που απειλούν όχι το βουλευτή –δεν με ενδιαφέρει τον βουλευτή- αλλά ανθρώπους. Δεν μπαίνω στη λογική το τι ακριβώς γράφεται στα social media.

Που με αποκαλούν φασίστα ή όπως αλλιώς θέλετε. Αυτά τα ξεπερνώ. Στην πολιτική είμαστε για να τα ακούμε. Έχουμε μεγάλο στομάχι. Αλλά απειλές για ‘μενα και την οικογένεια μου δεν πρόκειται να δεχθώ κι όσο θα το συνεχίζουν αυτό θα το πάω μέχρι τέλους. Αν ο κ. Βογιατζίδης, το λέω δημόσια γιατί του το είπα- δεν μπορεί να ελέγξει ενδεχομένως ένα μικρό κομμάτι αυτών των ανθρώπων καλά θα κάνει να παραιτηθεί. Δεν κάνει για πρόεδρος. Αυτό το λέω με οργή, δεν είναι δυνατόν το 2020 να απειλούνται – επαναλαμβάνω- όχι μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Να απειλούνται άνθρωποι. Περιμένω λοιπόν από τον κ. Βογιατζίδη να βγει δημόσια αφ’ ενός να ζητήσει συγνώμη για λογαριασμό των συνεργατών του. Γιατί είναι πρόεδρος. Αφετέρου να τα καταδικάσει.

Ερώτηση: Να τα καταδικάσει βασικά αφού δεν είστε σίγουρος ότι είναι συνεργάτες του. Φυσικά να τα καταδικάσει…

Απάντηση: Εννοώ συνεργάτες του με την έννοια συνάδελφοι του. Αυτός είναι πρόεδρος και ηγείται…

Διαβάστε επίσης