• 19 Απριλίου 2024,

Δηλώσεις Ιωσηφίδου για τα οικονομικά- Και απαντήσεις του νέου προέδρου Τάκη Αγγελίδη

 Δηλώσεις Ιωσηφίδου για τα οικονομικά- Και απαντήσεις του νέου προέδρου Τάκη Αγγελίδη

Η πρώην πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε νέες δηλώσεις επί των θεμάτων –οικονομικών θεμάτων- που συζητούνται δημόσια αυτές τις ημέρες. Υπερασπίστηκε και πρόβαλε το έργο που έγινε επί των ημερών της. Είπε μεταξύ άλλων:  «Δυστυχώς υπάρχει μια παραπληροφόρηση. Το έργο μας ενοχλεί πολλούς. Για το αποθεματικό έχω να πω ότι τον Δεκέμβρη του 2011 ήταν 4,3 εκ ευρώ. Τον Σεπτέμβρη του 2014 ήταν 3,5 εκ ευρώ. Τον Σεπτέμβρη του 2019 με κύκλο εργασιών 4,1 εκ ευρώ ήταν 3,4 εκ ευρώ.

Όταν πήγα στη Δημωφέλεια δεν βρήκα μελέτες και καταγραφή περιουσίας. Παρέδωσα μελέτες και ώριμες επενδύσεις.

Για αυτά που κάνουν με τα τιμολόγια προηγούμενων ετών κτλ έχω να πω ότι δεν με τρομάζει τίποτα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Άλλωστε όσοι μιλούν για αυτά παραδέχονται ότι όλα ήταν νόμιμα. Με την νέα οικονομική πολιτική (περιστολή επιδότησης κτλ) θα φανεί η ζημιά ή το κέρδος της επιχείρησης. Η μείωση χρηματοδότησης της Δημωφέλειας ήταν λόγος για την παραίτηση του προέδρου κ. Σαρηγιαννίδη. Εμείς δεν συμφωνούμε στη μείωση της χρηματοδότησης. Υπό αυτές τις συνθήκες θα πάρουν το 2020 από το αποθεματικό ποσό 1,8 εκ ευρώ.

Στις δηλώσεις της απάντησε ο πρόεδρος κ. Αγγελίδης:

« Μιλώντας την Τετάρτη στη ραδιοφωνική σας εκπομπή, αν και δέχθηκα ερωτήσεις περί σπατάλης κτλ ήμουν πολύ προσεκτικός. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με την παλιά διοίκηση. Η αμετροέπεια της κ. Ιωσηφίδου είναι γνωστή, δεν θα την ακολουθήσω στη συνεχή προσπάθεια προβολής της . Ας λέει ότι θέλει κι ας πιστεύει ότι επιτέλεσε τρομακτικό έργο στη Δημωφέλεια.

Δεν θα επιτρέψω όμως να λέει ψέματα και να παραποιεί την αλήθεια. Πολύ σύντομα θα σας πω, παρότι ήταν στο προ προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο και της εξηγήσαμε εξακολουθεί να λέει ψέματα όσον αφορά τη διάθεση του αποθεματικού για τη χρονιά που διανύουμε. Αναφέρει το ποσό του 1,8 εκ ευρώ που είναι ψευδές.

Η χρησιμοποίηση του αποθεματικού φέτος θα είναι στις 900.000 ευρώ. Αυτό το ποσό θα χρησιμοποιηθεί φέτος από το αποθεματικό και όχι αυτό που αναφέρει. Τελειώνω με τα περιβόητα ταμειακά διαθέσιμα (αποθεματικό). Με ρωτήσατε χθες και δεν είχα κανένα λόγο να ασχοληθώ με το θέμα. Και εδώ η κ. Ιωσηφίδου αποκρύπτει την αλήθεια. Τι σας είπε σήμερα; Ότι παρέλαβε 3,3 εκ ευρώ και παρέδωσε 2,7 εκ ευρώ. Σωστά; Παρέδωσε 2,7 εκ ευρώ και όχι 3,4 εκ ευρώ που είπε.

Υπολογισμένου και του 1,5 εκ ευρώ που πήρε στην πορεία αποζημίωση από τον ΟΛΚ. Δεν μας είπε η χρηματοδότηση του Δήμου πόση ήταν αυτό το διάστημα. Ήταν 6,3 εκ ευρώ. Αυτό που με ενδιαφέρει να μάθει ο κόσμος είναι το ποσό που χρησιμοποιήθηκε από τα αποθεματικά, πόσα χρήματα πήγαν σε επενδύσεις και πόσα σε εκδηλώσεις. Ας απαντήσει. Αλλά ψέματα να μην λέει. Την παρακαλώ πολύ.

 

Διαβάστε επίσης