Δεν έχουν τέλος οι εκδηλώσεις για τις βασιλόπιτες του νέου έτους- Έκοψαν συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, «Σύγχρονος Δήμος» και «Περιφερειακή Σύνθεση»

 Δεν έχουν τέλος οι εκδηλώσεις για τις βασιλόπιτες του νέου έτους- Έκοψαν συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, «Σύγχρονος Δήμος» και «Περιφερειακή Σύνθεση»

Είμαστε σε μια περίοδο στην οποία οι βασιλόπιτες συλλόγων- σωματείων κτλ κόβονται συνεχώς. Σε εκδηλώσεις που γίνονται κυρίως Σάββατο και Κυριακή. Αλλά και μεσοβδόμαδα.

Οι φωτογραφίες, οι δηλώσεις και οι ευχές στην ημερήσια διάταξη ενώ σε κάθε εκδήλωση (τουλάχιστον ως τώρα) η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη. Ικανοποιητική για τους διοργανωτές, τις διοικήσεις των τοπικών φορέων. Τις επόμενες ημέρες και όλο το Φεβρουάριο η διαδικασία θα συνεχιστεί. Ακούραστα, μεθοδικά κι αποτελεσματικά.

Το μεσημέρι της Κυριακής στο «Μιχάλη» πολύς κόσμος γέμισε τη μεγάλη αίθουσα.

Ήταν η βασιλόπιτα του σωματείου των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καβάλας. Παρόντες και εκπρόσωποι άλλων σωματείων συνταξιούχων. Ήταν επίσης ο Μάρκος Δέμπας, ο διευθυντής του πρώην ΟΑΕΕ Καβάλας Αχιλλέας Νικήτογλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θόδωρος Χατζηχρήστος κτλ.

Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Στέλιος Μαούνατζης ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους. Είπε ότι το 2019 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους συνταξιούχους. Για το 2020 είπε ότι φάνηκε μια αχτίδα φωτός. Δήλωσε έτοιμος για κινητοποιήσεις αν «… τα πράγματα δεν πάνε καλά». Επανέλαβε ότι στόχος των συνταξιούχων είναι να επανέλθουν στις συντάξεις του 2010, πριν τις περικοπές.

Το βράδυ της Κυριακής στο «Μετά τις 10» έκοψε βασιλόπιτα ο «Σύγχρονος Δήμος». Αυτή συνοδεύτηκε από ομιλία του κ. Μουριάδη. Ευχαρίστησε τους υποψήφιους των εκλογών. Ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια όλων.

Έκανε απολογισμό των πρώτων ενεργειών της διοίκησης τους μήνες που είναι στα πράγματα. Τυχερός ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Παππάς, στο κομμάτι του οποίου βρέθηκε το τυχερό νόμισμα. Η προσέλευση των μελών της δημοτικών ομάδας κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Το απόγευμα της Κυριακής στα Άβδηρα Ξάνθης έκοψε βασιλόπιτα η παράταξη Τοψίδη «Περιφερειακή Σύνθεση». Στην εκδήλωση η Καβάλα ήταν παρούσα με τους Μαρκόπουλο, Ιωσηφίδη, Μεταξά, Πολυμέρου, Ντωνέ, Χατζηχρήστος, Καχέλου  κτλ. Λόγω μεγάλης προσέλευσης και μεγάλης παράταξης κόπηκαν δύο βασιλόπιτες. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μελών (εκλεγμένων και μη) για θέματα της Περιφέρειας ΑΜΘ και όχι μόνο.

* Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε το απόγευμα του Σαββάτου ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών ,φιλών και εκπροσώπων φορέων μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης , ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης , οι Αντιδήμαρχοι Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης και Κωνσταντίνος Τσάκαλος, ο Γ.Γραμματεας Δήμου Παγγαίου Γιώργος Καλλινικίδης και η Πρόεδρος ΝΠΔΔ Ζωή Απαζίδου. Εκπροσώπους τους είχαν οι σύλλογοι Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας & το τμήμα Νεολαίας της,  Κρητική Αδελφότητα Καβαλας, Αθλητικός Σύλλογος Βυζάντιο Κοκκινοχώματος,  Αιμοδοτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κοκκινοχώματος, Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Ελαιοχωρίου “Άγιος Γεώργιος”, Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος “ΠΑΟΚ” Αγιου Ανδρέα.

 

Διαβάστε επίσης