• 25 Απριλίου 2024,

Σε έκρηξη ηλεκτρικής θερμάστρας οφείλεται η φωτιά στο σπίτι της οδού Μιαούλη

 Σε έκρηξη ηλεκτρικής θερμάστρας οφείλεται η φωτιά στο σπίτι της οδού Μιαούλη

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας κάνει τις απαραίτητες ενέργειες (προανάκριση) για την αιτία που προκάλεσε την φωτιά την Κυριακή το πρωί, στην κατοικία της οδού Μιαούλη.

Συγγενείς της παθούσας είναι βέβαιοι για το τι συνέβη. Το έθεσαν ήδη υπόψη των αρμοδίων. Ισχυρίζονται ότι ηλεκτρική θερμάστρα χαλαζία που αγοράστηκε πρόσφατα από σούπερ μάρκετ της Καβάλας υπέστη βλάβη. Περιγράφουν και έκρηξη της συσκευής από την οποία «… γλίτωσε από θαύμα» η γυναίκα που έμενε στην οικία.

Προς την ίδια κατεύθυνση ερευνούν την υπόθεση και οι πυροσβέστες. Φαίνεται ότι συμφωνούν με το συμπέρασμα. Η συσκευή απομακρύνθηκε από το σπίτι, εξετάστηκε και παρουσιάζει τα προαναφερθέντα σημάδια και χαρακτηριστικά.

Το περίεργο και διαφορετικό, το δύσκολο του περιστατικού έχει σχέση με την εξέλιξη της φωτιάς.

Ενώ οι πυροσβέστες έφθασαν αμέσως κοντά στην εστία κι έριξαν μπόλικο νερό, η φωτιά λόγω της κατασκευής της κατοικίας «πέρασε» και σε άλλα τμήματα του σπιτιού. 20 περίπου λεπτά με την έναρξη του περιστατικού η φωτιά δυστυχώς επεκτάθηκε (αν και αυτό δεν συμβαίνει συχνά) με αποτέλεσμα να καταστραφεί το σπίτι, να καεί η σκεπή που έπεσε στο εσωτερικό της κατοικίας.

Κατά τις αρμόδιες αρχές κάηκε εξ ολοκλήρου η διπλοκατοικία συνολικά 280 τμ.

Η φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο κι όπως προαναφέραμε επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο.  Η γυναίκα που έμενε στην οικία πήγε στο νοσοκομείο.

Της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αναχώρησε για να μείνει σε σπίτι συγγενικού της προσώπου. Ενδιαφέρον έδειξε και η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Χθες έγινε μια πρώτη προσπάθεια καθαρισμού του σπιτιού, ανεύρεσης χρήσιμων αντικειμένων που δεν έπαθαν ζημιά. Δυστυχώς η καταστροφή είναι σχεδόν ολική. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την επέκταση της φωτιάς και μετά οι πυροσβέστες έριχναν νερό μέσα στο σπίτι από την ταράτσα της διπλανής πολυκατοικίας.

Διαβάστε επίσης