• 25 Απριλίου 2024,

Μεγάλη αύξηση στη ζήτηση των αντιγριπικών εμβολίων στην Καβάλα

 Μεγάλη αύξηση στη ζήτηση των αντιγριπικών εμβολίων στην Καβάλα

Η περίοδος της γρίπης μόλις τώρα αρχίζει. Οι ειδικοί συνεχίζουν να καθησυχάζουν, ωστόσο είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί ως προς τον εμβολιασμό και τα μέτρα ατομικής προστασίας και καθημερινής υγιεινής.

Πέρα από την εγκύκλιο της Διεύθυνσης Υγείας προ λίγων ημερών, τα φαρμακεία στην πόλη και το νομό ετοιμάζονται να παραλάβουν κι άλλα εμβόλια κατά της γρίπης.

Αυτά είναι βέβαιο ότι θα διατεθούν μιας και η ζήτηση συνεχίζεται. Σύμφωνα με την πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου κ. Ρακιτζή αρχικά εμβολιάστηκαν όλοι όσοι έχουν προτεραιότητα και κάνουν κάθε χρόνο το συγκεκριμένο εμβόλιο. Στη συνέχεια εξυπηρετήθηκαν πολίτες που πρώτη φορά φέτος μπήκαν στη διαδικασία.

Η κ. Ρακιτζή είπε στην Πρωινή ότι φέτος τα φαρμακεία της Καβάλας διέθεσαν περισσότερα εμβόλια σε ποσοστό περίπου και 50% σε σχέση με πέρσι. Το γεγονός δημιουργεί ικανοποίηση και στους γιατρούς μιας και τόσο το Καλοκαίρι όσο και το Φθινόπωρο υπήρξε μια γενική καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών από τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας και τα μέλη του ξεχωριστά. Είναι βέβαιο ότι τα αντιγριπικά εμβόλια θωρακίζουν αλλά δεν λύνουν εντελώς το πρόβλημα. Ως την Άνοιξη όσοι εμβολιαστούν φαίνεται ότι στο Νομό μας θα είναι ακόμη περισσότεροι.

Ο διευθυντής Υγείας της Π.Ε. Καβάλας μίλησε κι αυτός στην Πρωινή. Με θέμα την γρίπη. Εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε και στα εμβόλια: «Κάθε χρόνο η γρίπη έρχεται αυτήν την εποχή. Φέτος μπορώ να πω ότι άργησε.

Θα συνεχιστεί περίπου ως τον Μάρτιο. Η εγκύκλιος που έστειλε η υπηρεσία αφορά κυρίως τα σχολεία του Νομού. Τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να τα παίρνουν όλοι. Όλοι πρέπει να προσέχουμε. Να κάνουμε το αντιγριπικό εμβόλιο. Την εποχιακή γρίπη δεν μπορούμε να τη μηδενίσουμε αλλά μπορούμε και πρέπει να την μειώσουμε. Όποιος έχει γρίπη πρέπει να μένει σπίτι και 1-2 μέρες αφότου πέσει ο πυρετός».

 

Διαβάστε επίσης