Δεν έλαβε άδεια ο χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο λιμάνι

 Δεν έλαβε άδεια ο χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο λιμάνι

Μη αναμενόμενη η εξέλιξη που παρουσίασε χθες το θέμα του νέου πάρκινγκ στο κεντρικό λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες τελικά δεν έλαβε άδεια από την Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Καβάλας. Έτσι όλη η πρωτοβουλία είναι στον αέρα. Η υπηρεσία φέρεται να μην εγκρίνει την άδεια λειτουργίας λόγω εκκρεμότητας με την Αρχαιολογία (κοντά είναι το λεγόμενο παράλιο τείχος) και κυρίως λόγω ερμηνείας του νόμου για τις χρήσεις γης.

Αν όλα αυτά είναι αλήθεια τότε η προσπάθεια του Οργανισμού μέσω ιδιώτη, συναντά μεγάλα προβλήματα. Γιατί όλα τα ξεκίνησε ο ΟΛΚ. Θέλησε να δημιουργήσει έναν νέο χώρο στάθμευσης στο λιμάνι για να τον χρησιμοποιούν οι νταλίκες που προσεγγίζουν το Τελωνείο.

Να μην παρκάρουν στην είσοδο του λιμανιού όπου ενοχλούν. Κι ενώ έγιναν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, πλέον όλα αλλάζουν. Η Διεύθυνση Μεταφορών έχει διαφορετική άποψη. Ο ΟΛΚ συνεργάστηκε με ιδιώτη.

Ο ιδιώτης ξόδεψε χρήματα, άρχισε να λειτουργεί τον χώρο. Αλλά κι αυτός βρίσκεται πλέον μπροστά σε απρόοπτο. Το πάρκινγκ λειτούργησε από τις αρχές Μαρτίου, με μια απλή γνωστοποίηση. Όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών ολοκληρώθηκε εκ των υστέρων και πρόσφατα. Η απόφαση της υπηρεσίας που υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης, μπορεί να αμφισβητηθεί στην Αποκεντρωμένη.

Διαβάστε επίσης