• 4 Μαΐου 2024,

Ο διάλογος για το σιδηροδρομικό έργο συνεχίζεται

 Ο διάλογος για το σιδηροδρομικό έργο συνεχίζεται

Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης συμμετείχε την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι στη σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, με θέμα το σιδηροδρομικό έργο σύνδεσης του νέου λιμανιού.

Στις δηλώσεις που έκανε στην Πρωινή φαίνεται να μην αποδέχεται ως καθοριστικά τα θέματα ασφάλειας, στο σημείο που η γραμμή θα γειτνιάζει με τις μονάδες της ΒΦΛ. Παρά ταύτα έχει κι αυτός σε προτεραιότητα αυτά τα ζητήματα.

Από τα όσα είπε καταλαβαίνουμε ότι ο διάλογος μεταξύ της ΒΦΛ και του Υπουργείου Υποδομών θα συνεχιστεί ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση επί των ζητημάτων που ανακύπτουν. Βέβαια το Υπουργείο μοιάζει να δίνει προτεραιότητα στην εκτέλεση του έργου προκειμένου να μην χαθεί και η ευκαιρία και η εξασφαλισμένη πίστωση των 212 εκ ευρώ. Η στάση του είναι και ως ένα βαθμό είναι εκβιαστική.

Συμφωνείστε, λέει με τον τρόπο του, στο εξασφαλισμένο και ώριμο έργο. Διαφορετικά δεν θα γίνει ούτε αυτό. Ούτε φυσικά η Σιδηροδρομική Εγνατία, για την οποία χρήματα δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με το Γιάννη Πασχαλίδη και ως προς τα ζητήματα ασφάλειας, η ΒΦΛ θα προτείνει μέτρα.

Τα οποία το Υπουργείο θα εξετάσει, για να υλοποιήσει. «Το Υπουργείο υποσχέθηκε να ενδιαφερθεί» είπε συγκεκριμένα ο κ. Πασχαλίδης. Κι αυτό όπως εξήγησε θα γίνει το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο Υπουργείο δίνουν χρόνο στη ΒΦΛ ώστε να επανέλθει.

Για το μεγάλο έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας ο βουλευτής Καβάλας είπε συγκεκριμένα:

«Για το τμήμα Θεσσαλονίκη Καβάλα χρειάζεται 1 δις που σήμερα δεν υπάρχει. Αρκετά είναι τα χρήματα και για το τμήμα Καβάλα Αλεξανδρούπολη. Αυτό το έργο δεν μπορεί να γίνει αφού δεν υπάρχουν τα λεφτά». Τέλος για τις εγκεκριμένες μελέτες του έργου Τοξότες- Νέο Λιμάνι, συμφώνησε ότι αυτές αφορούν ένα προηγούμενο διάστημα που παραπέμπει ακόμη και στο έτος 2011!

Διαβάστε επίσης