• 15 Μαΐου 2024,

Δεν επαρκεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στο Ν. Καβάλας…

 Δεν επαρκεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στο Ν. Καβάλας…

Με την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας ο κ. Νίκος Σιδερίδης αναφέρθηκε χθες πιο αναλυτικά στα προβλήματα που ανακύπτουν στο Λιμεναρχείο Καβάλας από τη νέα και πρόσφατη μείωση των οργανικών του θέσεων.

Θύμισε ότι αρχικά οι οργανικές θέσεις ήταν 188 (έτος 2014). Τότε μειώθηκαν στις 82. Με τις διαμαρτυρίες που μεσολάβησαν αυξήθηκαν στις 112 (Νοέμβρης του 2021). Ως που την 19η Οκτώβρη φέτος ξαναμειώθηκαν στις 100!

Αφορούν όλες τις θέσεις προσωπικού στο Λιμεναρχείο Καβάλας και στα 4 Λιμενικά Φυλάκια (Ελευθερών, Κεραμωτής και Θάσου). Οι θέσεις αυτές που είναι όλες καλυμμένες, δεν επαρκούν. Αυτό σημείωσε ο κ. Σιδερίδης.

Εξήγησε ότι 18 άτομα εργάζονται στα πλωτά μέσα. 16 σε εξωτερική υπηρεσία και οι υπόλοιποι σε διοικητικές υπηρεσίες. Το προσωπικό θα μειωθεί περαιτέρω αν υπάρξουν αποσπάσεις ή άδειες (π.χ. για θέματα υγείας). Είναι κάτι που συνηθίζεται.

Είναι κάτι φυσιολογικό Την ίδια στιγμή οι ανάγκες αυξάνουν αφού η κίνηση στο νέο λιμάνι αυξάνεται. Οι επιβάτες των φέρι μποτ επίσης. Όπως άλλωστε και τα κρουαζιερόπλοια.

Διαβάστε επίσης