Δεν είναι εύκολη η πεζοδρόμηση της παραλιακής

 Δεν είναι εύκολη η πεζοδρόμηση της παραλιακής

Από την Πρωτομαγιά πρόκειται να εφαρμοστεί, ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η πεζοδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης, στην παραλία. Αυτό έγινε μετά από αίτημα των επαγγελματιών και τη σύμφωνη γνώμη του Οργανισμού λιμένα.

Χθες εξαιτίας των αγώνων Βίκος Street Relays πεζοδρομήθηκε η παραλιακή οδός κατά τις πρωινές ώρες. Η εφαρμογή του μέτρου, που τώρα ξεκινά ουσιαστικά, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αρκετά αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα εκεί που δεν έπρεπε από το προηγούμενο βράδυ, παρά το ότι το Λιμεναρχείο Καβάλας, μοίρασε τις προηγούμενες ημέρες, σχετικά ενημερωτικά έντυπα. Ενώ ο δρόμος ήταν κλειστός, φαίνεται ότι το μέτρο δεν εφαρμόστηκε με το σωστό τρόπο, αυτοκίνητα έμπαιναν στον πεζόδρομο, με αποκορύφωμα την είσοδο σε αυτό υπεραστικού λεωφορείου. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι η πεζοδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το γεγονός πρέπει να το έχουν υπόψη τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι, αφού από την πρωτομαγιά η πεζοδρόμηση θα γίνεται σε καθημερινή βάση.

Για παράδειγμα, χθες στις περιπτώσεις που προαναφέραμε το Λιμεναρχείο Καβάλας, προσπάθησε να λύσει τα προβλήματα κι όποια από αυτά δεν λύνονταν με οδηγίες και διορθωτικές παρεμβάσεις προς τους οδηγούς των αυτοκινήτων, τότε το ίδιο το προσωπικό αφαιρούσε ακόμη και πινακίδες.

Διαβάστε επίσης