Παρουσίαση Ν/Σ εξωδικαστικού μηχανισμού

 Παρουσίαση Ν/Σ εξωδικαστικού μηχανισμού

Περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αρχίζει από σήμερα ο Φώτης Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους. Στις 10.00 σήμερα το πρωί μιλά στο Επιμελητήριο Καβάλας, ενώ ομιλία με το ίδιο θέμα, πραγματοποιεί το απόγευμα στο Επιμελητήριο του Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη. Με πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου, οι ίδιες ημερίδες θα γίνουν στην Ξάνθη, σήμερα 12.30 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή 4.00 το απόγευμα.

Ο κ. Κουρμούσης αναφέρεται στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση, το οποίο πολύ σύντομα θ΄ απασχολήσει την ολομέλεια της βουλής, για το λεγόμενο εξωδικαστικό μηχανισμό.

Η ημερίδα αφορά αφενός ιδιώτες, παρουσιάζει δηλαδή το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αφετέρου υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, τις οποίες αφορά το καινούριο νομοσχέδιο.

Στόχοι της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών, όπως για παράδειγμα τα κόκκινα δάνεια, αλλά και χρέη προς το δημόσιο. Στόχος της ημερίδας είναι επίσης να απαντηθούν ερωτήματα κι απορίες των παρευρισκομένων, να τεθούν από τους ενδιαφερόμενους προβληματισμοί, που θα ληφθούν υπόψη κατά τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία καθώς και για τη διαμόρφωση της στρατηγικής για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

Ο Φώτης Κουρμούσης διορίστηκε ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, με απόφαση του πρωθυπουργού, το καλοκαίρι του 2016. Νωρίτερα εργάζονταν στο γραφείο του υπουργού οικονομίας, ανάπτυξης και τουρισμού, ως συντονιστής της ομάδας εργασίας για τη διαχείριση ιδιωτικού χρέους. Χειρίστηκε ζητήματα, όπως η στρατηγική μη εξυπηρετούμενων δανείων, συντονιστικός μηχανισμός δημοσίου – ιδιωτικού τομέα κ.λ.π.

 

Διαβάστε επίσης