• 19 Μαΐου 2024,

«Δεν ήταν κυβερνητικό το κλιμάκιο», αναφέρει ο Μπάμπης Δράκος κι απαντά στο Δήμαρχο 

 «Δεν ήταν κυβερνητικό το κλιμάκιο», αναφέρει ο Μπάμπης Δράκος κι απαντά στο Δήμαρχο 

Το πρωί της Παρασκευής στο Δήμαρχο κ. Μουριάδη απάντησε (εκτός από την κ. Στέλλα Παπαδοπούλου) και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μπάμπης Δράκος.

Την προηγούμενη μέρα ο κ. Μουριάδης εξέφρασε τη δυσφορία του- κάνοντας κριτική στη ΝΟΔΕ Καβάλας- επειδή το κλιμάκιο των κυβερνητικών στελεχών που ήταν στην πόλη μας την Τετάρτη δεν επισκέφθηκε τον ίδιο και το Δημαρχείο της Καβάλας.

Επ’ αυτού ο κ. Δράκος είπε:

«Ακούστε με. Για να καταλάβει κι ο Δήμαρχος, να ξέρει τι λέει και πως το λέει… Στις δηλώσεις του μίλησε ακόμη και για τσιφλίκια… Πρέπει να καταλάβει ο Δήμαρχος ότι τσιφλίκι η ΝΔ δεν είναι κανενός. Φυσικά δεν θα είναι αυτός ο διαμορφωτής ενός προγράμματος που θα ακολουθήσει ένα κλιμάκιο της ΝΔ.

Κατ’ αρχήν δεν γνωρίζει ούτε τον σκοπό της επίσκεψης αυτού του κλιμακίου. Αυτό δεν είναι κυβερνητικό κλιμάκιο που έρχεται εδώ να ενημερωθεί για κάτι. Ή να προτείνει κάτι ή να εξαγγείλει κάτι. Είναι ένα κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντοτε, το είπα εγκαίρως, πάντοτε μια εβδομάδα πριν την έναρξη της ΔΕΘ και πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού δεκάδες κλιμάκια της ΝΔ (όχι Κυβερνητικά) περιοδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα. Τα στελέχη είναι Κυβερνητικά αλλά τα κλιμάκια είναι της ΝΔ. Τη δομή της οργάνωσης της ΝΔ και πως κινείται, δεν μπορεί να την γνωρίζει ο Δήμαρχος.

Περίπου 150 στελέχη. Κυβερνητικά και μη. Και κομματικά. Δεκάδες κλιμάκια επισκέπτονται για να ακούσουν. Να κινητοποιήσουν τον κομματικό μηχανισμό εν όψει την ομιλία του προέδρου μας στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Αυτός είναι ο σκοπός.

Βέβαια (ο Δήμαρχος) αγνοεί να μας πει – και δεν το είπε ποτέ- ότι κατά καιρούς έχουν έρθει πολλοί υπουργοί και βουλευτές που επισκέφθηκαν το Δήμο αλλά δεν ήρθαν ούτε καν στα γραφεία του κόμματος στην Καβάλα.

Ε αυτά τα πράγματα (που είπε) δεν είναι να λέγονται από το Δήμαρχο. Μπορεί να τα λέει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις… Αλλά να αναφέρεται και να λέει ότι κάποιοι στη ΝΔ… Φυσικά καταλαβαίνω τώρα γιατί το λέει και για ποιους το λέει…

Ότι κάποιοι μπορούν να ρυθμίζουν… Κάποιοι μπορούν να θεωρούν τσιφλίκι τους τα πράγματα, εννοεί συγκεκριμένα πράγματα. Κάνει κριτική και αναφορές για συγκεκριμένα πράγματα. Ε αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά.

Επρόκειτο για κλιμάκιο της ΝΔ. Κι είναι λογικό να πάει σε Δημάρχους που πρόσκεινται στη ΝΔ. Εκτός αν κάνει δήλωση και πει ότι είναι Δήμαρχος της ΝΔ. Κομματικά συζητάμε σε τέτοιες συγκεντρώσεις.

Διάβασα και τη σχετική δήλωση της κ. Στέλλας Παπαδοπούλου. Σας μίλησε πολύ σωστά. Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει κάθε κλιμάκιο συνδιαμορφώνεται (με την διοίκηση του κόμματος στην Αθήνα)».

Διαβάστε επίσης