• 30 Απριλίου 2024,

Δεν τελούνται κηδείες πρωί Σαββάτου και Κυριακής στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων

 Δεν τελούνται κηδείες πρωί Σαββάτου και Κυριακής στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων

Συμπολίτες που ζήτησαν να κηδεύσουν συγγενικό τους πρόσωπο Σάββατο ή Κυριακή πρωί στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στα δημοτικά κοιμητήρια, πληροφορήθηκαν ότι πρωί και μεσημέρι αυτών των ημερών κηδείες στη συγκεκριμένη εκκλησία δεν γίνονται!

Ουσιαστικά υποχρεώθηκαν να τελέσουν την κηδεία στην εκκλησία της ενορίας τους. Κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Όπως φαίνεται πρόκειται για απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου που σίγουρα έχει σχέση με την έλλειψη ιερέων.

Με τις άλλες υποχρεώσεις των ιερέων (μνημόσυνα) στα δημοτικά κοιμητήρια πρωί και μεσημέρι Σάββατο και Κυριακή. Ωστόσο το να τελείς κηδεία σε εκκλησία μιας συνοικίας (ή στο κέντρο της πόλης) είναι κάτι πιο ακριβό για τους συγγενείς του νεκρού.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την πανδημία και μετά οι περισσότερες κηδείες τελούνται στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Είναι κάτι που άρχισε λόγω του κορωνοϊού, διατηρήθηκε και για οικονομικούς λόγους.

Πολίτες ζητούν από την Ιερά Μητρόπολη να λύσει το πρόβλημα (όποιο κι αν είναι αυτό) ώστε όπως τις καθημερινές έτσι και τα Σαββατοκύριακα πρωί και μεσημέρι, να τελούνται κηδείες στην εκκλησία των δημοτικών κοιμητηρίων.

Διαβάστε επίσης