• 19 Μαΐου 2024,

Δεν υπάρχει συναίνεση, δύσκολη η λύση στο οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΥΑΚ

 Δεν υπάρχει συναίνεση, δύσκολη η λύση στο οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΥΑΚ

Για ασήμαντο και διαδικαστικό λόγο δεν πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Μετατέθηκε για να γίνει σήμερα το πρωί. Ωστόσο το κλίμα δεν είναι καλό μιας και ειδικά η παράταξη της κ. Τσανάκα προτάσσει το θέμα των προσωπικών δεδομένων.

Τα οποία κατά την άποψη της παραβιάστηκαν. Εννοεί αναφορά του Δημάρχου στη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης, στην οποία ο κ. Μουριάδης μίλησε γενικώς για αιρετό που στο παρελθόν άσκησε διοίκηση και οφείλει χρήματα(απλήρωτους λογαριασμούς) στη ΔΕΥΑΚ. Καλώς ή κακώς στο συγκεκριμένο απόσπασμα των δηλώσεων του ο κ. Μουριάδης δεν εξειδικεύει, μιλά γενικά για αιρετό που γενικά άσκησε διοίκηση.

Αυτή η αναφορά του είναι αφορμή να αλλάξει η συζήτηση. Έτσι αντί να συζητείται το οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΥΑΚ, συζητείται το ποιος αιρετός είναι αυτός που χρωστά και γιατί υπήρξε αναφορά στην περίπτωση του στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Στην πορεία είναι πιθανό να ανακύψουν κι άλλα διαδικαστικά ζητήματα που σίγουρα αδικούν την ουσία του θέματος. Ταυτόχρονα περιορίζουν τις λίγες έτσι κι αλλιώς πιθανότητες να γίνει δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση σύναψης δανείου. Λέγεται μάλιστα ότι η τελική πρόταση της υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ θα αφορά δάνειο στο ποσό του 1,8 εκ ευρώ. Με όρους, επιμένει η ΔΕΥΑΚ, ιδιαίτερα ευνοϊκούς.

Σήμερα στις 11 το πρωί θα γίνει νέα προσπάθεια τηλεδιάσκεψης του Δημάρχου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Ως τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα το μεσημέρι, θα πρέπει να συνεδριάσει η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και να αποφασίσει υπέρ της πρότασης. Έτσι ώστε το συγκεκριμένο θέμα να εισαχθεί ως έκτακτο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν αφήσουμε στην άκρη τη διαδικασία και τα περί προσωπικών δεδομένων, η αντιπολίτευση δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι στάση θα κρατήσει επί του αναγκαίου για τη ΔΕΥΑΚ δανείου. Ο κ. Βέρρος φέρεται να μην συμμετέχει στη τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής επειδή σε αυτήν κλήθηκε ο πρώην Χρυσαυγίτης υποψήφιος δήμαρχος. Στοιχεία και ενημέρωση ζητούν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ρόλο παίζει φυσικά το κλίμα στο οποίο γίνεται η συζήτηση, το οποίο όπως κι άλλη φορά έχει συμβεί αδικεί την βασική προτεραιότητα. Την ανάγκη στήριξης της ΔΕΥΑΚ. Κι επειδή στην Καβάλα όλοι γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, σωστό είναι η διοίκηση τόσο του Δήμου όσο και της ΔΕΥΑΚ να ετοιμάσουν ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης που θα χρησιμοποιηθεί αν το δημοτικό συμβούλιο απορρίψει την πρόταση σύναψης δανείου.

 

Διαβάστε επίσης