• 9 Μαΐου 2024,

Καλπακίδης- Κουνάκος περί δανείου της ΔΕΥΑΚ και άλλων

 Καλπακίδης- Κουνάκος περί δανείου της ΔΕΥΑΚ και άλλων

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Κουνάκος και Θέμης Καλπακίδης μίλησαν το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής για το θέμα της επικαιρότητας, την πρόταση της διοίκησης του Δήμου για τη σύναψη δανείου υπέρ της ΔΕΥΑΚ.

Δάνειο που προτείνεται να συναφθεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν περισσότερα στοιχεία προκειμένου να ενημερωθούν για την ανάγκη λήψης του δανείου.

Ο Κώστας Κουνακος φάνηκε θετικός καθώς όπως είπε η επιχείρηση πρέπει να στηριχθεί ενώ όπως τόνισε το δάνειο προτείνεται να συναφθεί με ευνοϊκούς όρους.

Ο Θέμης Καλπακίδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί ακόμη και σήμερα στα Τενάγη των Φιλίππων, τα οποία παραμένουν –είπε- πλημμυρισμένα. Από την δημιουργία του προβλήματος και τις βροχές αρχές Απριλίου μέχρι και σήμερα –τόνισε- δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό. Κάποια πράγματα -είπε ο Θέμης Καλπακίδης-  έπρεπε να έχουν γίνει από τις πρώτες πλημμύρες του χειμώνα δηλαδή τις πλημμύρες στο τέλος του περασμένου Νοέμβρη. Ακόμη και σήμερα κατέληξε, υπάρχουν πάρα πολλά νερά. Έτσι δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πότε οι αγρότες θα μπουν στα χωράφια τους για να εργαστούν.

Σχετικά με το προτεινόμενο δάνειο μέσω του Δήμου Καβάλας για να αντιμετωπιστούν ανάγκες της ΔΕΥΑΚ,  ο Θέμης Καλπακίδης είπε: «Είναι τεράστιο λάθος που οι διοικούντες την επιχείρηση δεν μας είπαν τι παρέλαβαν. Πρέπει να μας πουν τι θα γίνει με τη σύναψη του δανείου. Πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο εξυγίανσης της ΔΕΥΑΚ. Ο Πρόεδρος Απόστολος Χρόνης προσπαθεί και δεν φαίνεται να έχει ευθύνες. Αν υπάρχει θέληση να στηριχθεί η ΔΕΥΑΚ αλλά να μπει το μαχαίρι στο  κόκκαλο».

Ο Κώστας Κουνακος που είναι καταρχήν θετικός, ζήτησε ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και την κατεύθυνση που θα έχουν τα χρήματα του δανείου. Είπε ότι στη ΔΕΥΑΚ υπάρχει μία αρρωστημένη κατάσταση καθώς όπως παρατήρησε αυτή δεν θα έπρεπε να έχει τόσα πολλά οικονομικά προβλήματα. Χαρακτήρισε αναγκαία τη χρηματοδότηση της αλλά ζήτησε το δάνειο τόνισε πρέπει να έχει και επενδυτικό χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης