Δεν υπάρχουν εξελίξεις στα Πετρέλαια- Δηλώσεις του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Μανώλη Κελαϊδάκη

 Δεν υπάρχουν εξελίξεις στα Πετρέλαια- Δηλώσεις του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Μανώλη Κελαϊδάκη

Δεκαπενταύγουστο στην είσοδο των Πετρελαίων στη Νέα Καρβάλη έκαναν οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Η κινητοποίηση τους συνεχίζεται ενώ ο διάλογος με την εταιρία παραμένει «παγωμένος». Δυστυχώς μεταξύ των δύο μερών υπάρχει μεγάλη απόσταση κι έτσι το αδιέξοδο συνεχίζεται. Με ευθύνη της εταιρίας, δηλώνει μία ακόμη φορά στην Πρωινή ο πρόεδρος του σωματείου κ. Μανώλης Κελαϊδάκης (φωτογραφία).

Ο κ. Κελαϊδάκης είπε στην εφημερίδα μας:

«Ήμασταν 15Αυγουστο όλοι στην είσοδο του εργοστασίου. Όλος ο κόσμος ήταν εδώ γιατί τα 12ωρα εργασίας είναι ατελείωτα και μετά από τις λανθασμένες επιλογές της εταιρίας. Είμαστε εδώ 24 ώρες το 24ωρο. Για να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας που ήταν μέσα και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει το παραμικρό ως προς τη λειτουργία του εργοστασίου.

Δεν έχει αλλάξει κάτι. Τα στελέχη της εταιρίας, η διοίκηση γενικώς, βρίσκονταν προφανώς σε διακοπές. Δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Οι μόνοι που είμαστε σε επαφή μαζί τους είναι οι δημόσιες υπηρεσίες. Όλες αυτές τις ημέρες ήταν δίπλα μας και τις ευχαριστούμε για αυτό.

Είμαστε σε επαφή με τις υπηρεσίες, ανταλλαγή στοιχείων. Τεκμηριώνοντας όλα αυτά που επικαλούμαστε. Πόσο δηλαδή θίχθηκε η ασφαλής λειτουργία του εργοστασίου από τις επιλογές της εταιρίας. Το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά και στις εξέδρες.

Σχετικά με το βίντεο που κυκλοφόρησε θέλω να πω ότι οι σκηνοθέτες της εταιρίας έχουν τακτική και σκοπό αλλά δεν τα κάνουν κι όλα τέλεια. Συγχωρέστε τους. Υπάρχει μια εμμονή της εταιρίας όλες αυτές τις ημέρες κι ενώ εδώ έχουν καταστρατηγηθεί τα πάντα, η εταιρία ασχολείται με αυτά.

Με τα βίντεο που δείχνουν λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ συναδέλφων. Γιατί δημιούργησε το κλίμα αυτό η εταιρία. Επένδυσε πάνω σε αυτό. Δεν την ένοιαζε η ουσία των διαφορών ή της πρότασης της.

Όλοι τώρα κατάλαβαν ότι στόχος της ήταν μια ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων. Αν νοιάζονταν για όλα αυτά θα έπρεπε να έχει μια πιο υπεύθυνη στάση.  Να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να πει τι θέλει.

Να βοηθηθεί από τους υπόλοιπους. Να ακούσει. Να ακούσει τους διευθυντές, τους εκπροσώπους των εργαζόμενων. Να τα σχεδιάσει όλα αυτά ώστε να μην γίνουν με αυτόν τον μπαχαλοποιημένο τρόπο. Με πρόχειρο τρόπο. Να αποφευχθούν οι δυσάρεστες καταστάσεις που τις έχουν καταδικάσει όλοι. Δεν σας κρύβω ότι η εταιρία στοχευμένα δεν ασχολήθηκε με την πρόταση που κατέθεσε κι ασχολείται με αυτά τα περιστατικά.

Τα ήθελε για να εμφανίζεται ως εξιλαστήριο θύμα. Εμείς εδώ και 1,5 χρόνο καλούμε την εταιρία σε συζήτηση ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις. Από τότε που ανακοίνωσε το σχέδιο της ήμασταν οι μόνοι που και δημόσια καλούμε την εταιρία να έρθει και να ξεκαθαρίσει τους όρους. Πλέον έχουμε περάσει και στο πως θα αντιμετωπιστεί η δυσμενής κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εργοστάσιο με τις αποχωρήσεις των εργαζόμενων.

Από την προ προηγούμενη εβδομάδα που η εταιρία επέλεξε και «έδιωξε» κόσμο από τα πόστα του γίνονται 12ωρα. Δεν μπορεί να κλείσει ένα μέρος του εξοπλισμού. Όταν λείπει κάποιος εργαζόμενος το κενό υποχρεωτικά καλύπτεται από άλλον.

Τώρα αυτό γίνεται με 12ωρη εργασία από τους παραμένοντες. Το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά με την υπερπροσπάθεια των συναδέλφων. Πρέπει πρώτα πρώτα να μιλήσουμε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα των επιλογών της εταιρίας. Δυσμενών εγκληματικών επιλογών. Αυτήν την στιγμή λειτουργούμε με ανασφαλείς συνθήκες».

Διαβάστε επίσης