• 17 Μαΐου 2024,

Πιέσεις του Δήμου Παγγαίου για τα πλευρικά διόδια του Αγίου Ανδρέα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα

 Πιέσεις του Δήμου Παγγαίου για τα πλευρικά διόδια του Αγίου Ανδρέα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης για το γνωστό πρόβλημα της όχι σωστής λειτουργίας των πλευρικών διοδίων στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα.

Αναφέρθηκε στις πιέσεις που ο Δήμος Παγγαίου άσκησε στην Εγνατία οδό και στα αποτελέσματα που υπήρξαν. Ο Φίλιππος Αναστασιάδης καταλαβαίνει ότι τα συγκεκριμένα πλευρικά διόδια έγιναν πρόχειρα και χωρίς να υπάρχει καν η απαραίτητη κυκλοφοριακή μελέτη.

Μέσω αλληλογραφίας πληροφορείται ότι η Εγνατία Οδός αντιμετωπίζει τις καθυστερήσεις και τις ουρές στα διόδια, ανοίγοντας τις μπάρες και επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων. Αυτό γίνεται κάθε φορά που η ουρά αναμονής είναι πάρα πολύ μεγάλη. Φυσικά και δεν είναι η σωστή λύση η συγκεκριμένη αλλά η Εγνατία Οδός προκύπτει ότι καλύπτεται με αυτό το μέτρο.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε στην Πρωινή τα εξής:

«Τα προβλήματα από τη λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων λέμε εδώ και καιρό. Επικοινωνώ και με τον πρόεδρο και με στελέχη της εταιρίας. Η έγγραφη απάντηση που λάβαμε είναι ότι η προσπάθεια θα γίνεται προς το παρόν και μέχρι να διευθετηθεί το θέμα, γιατί υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει για το σημείο κυκλοφοριακή μελέτη.

Η απάντηση που μας έδωσαν είναι ότι θα παρακολουθούν την κατάσταση και θα ανοίγουν και θα κλείνουν τις μπάρες όταν ο αριθμός των αυτοκινήτων που είναι στην αναμονή είναι τόσος ώστε να υπάρχει πρόβλημα. Όπως μαθαίνω αυτό γίνεται. Αλλά δεν είναι μόνιμη λύση.

Είναι ξεκάθαρο για τον σχεδιασμό, είναι ξεκάθαρο στην απάντηση που λάβαμε και ενώ ζητούμε τη κυκλοφοριακή μελέτη έχω τη βάσιμη υποψία ότι κυκλοφοριακή μελέτη δεν υπάρχει! Φυσικά δεν είχαν υπολογίσει και την επισκεψιμότητα στην περιοχή και τη διέλευση των οχημάτων.

Το παρακολουθούν, λένε, έχουν την πρόθεση να ανοίγουν και να κλείνουν τις μπάρες. Με στοιχεία που μας έστειλαν, σε ένα από τα προηγούμενα Σάββατα πέρασαν περίπου 3.800 αυτοκίνητα. Εκ των οποίων σχεδόν οι 2.000 πέρασαν χωρίς να πληρώσουν! Λόγω του φόρτου που υπήρχε».

Διαβάστε επίσης