Έλλειψη αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης διαπιστώνει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ

 Έλλειψη αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης διαπιστώνει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ

Τις απόψεις του για το φετινό Καλοκαίρι διατυπώνει μιλώντας στην Πρωινή ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Γιάννης Χαλεπιάδης (φωτογραφία). Διαμαρτύρεται για την έλλειψη αστυνόμευσης.

Αναλύει τα δεδομένα της μείωσης των επιβατών σημειώνοντας ότι για την επιχείρηση το Καλοκαίρι δεν είναι μια καλή περίοδος. Περίοδος κίνησης και αύξησης επιβατών.

Η συνέντευξη

Ερ: Πείτε μας για τους δρόμους της πόλης. Τι σας λένε οι οδηγοί; Τι βλέπετε εσείς;  Πως είμαστε τον Αύγουστο του 2021;

Απ: Είμαστε με πάρα πολύ μεγάλη κίνηση στους δρόμους και με μηδενική αστυνόμευση. Να φανταστείτε ότι τις τελευταίες 10 μέρες μόνο η γραμμή του Βύρωνα έχει κλείσει τρεις φορές, τις δυο στην περιοχή της Κολοκοτρώνη στην έξοδο στις Καμάρες και προχθές το τελευταίο που έγινε στην οδό Φιαβέρου  που πήγε το αυτοκινούμενο και πάρκαρε ακριβώς πάνω στην στροφή, οπότε έκλεισε η γραμμή για δυο ώρες.

Ερ: Τηλεφωνήσατε και δεν ανταποκρίθηκε η τροχαία;

Απ: Είχαμε πολλά τηλεφωνήματα στην τροχαία. Δεν απαντούσε η τροχαία. Τελικά όταν μιλήσαμε μας είπανε ότι δεν έχουν απαιτούμενο τροχονόμο γιατί είναι σε άλλο περιστατικό και να απευθυνθούμε στην Δημοτική Αστυνομία.  Όταν ήρθε η Δημοτική Αστυνομία, βεβαίωσε την κλήση αλλά από εκεί και ύστερα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Εγώ το τράβηξα το πράγμα, ζήτηση και την απομάκρυνση του αυτοκινήτου με γερανό γιατί ήταν πάνω σε ώρα αιχμής. Η γειτονιά εκεί έχει ηλικιωμένα άτομα, δεν μπορώ εγώ να τα αφήνω στην περιοχή στα Γαλατάδικα και να ανέβουν να πάνε πάνω στα Πεντακόσια με τα πόδια.  Πράγμα που έγινε δηλαδή με τους επιβάτες και ήταν όλοι παραπονούμενοι. Με το δίκαιο τους οι άνθρωποι γκρινιάζανε.  Τολμώ να ζητήσω και συγνώμη από τους ανθρώπους αλλά είναι κάτι που δεν έκανα εγώ.  Ήταν με Γερμανικές πινακίδες το αυτοκινούμενο.  Η Δημοτική Αστυνομία πήρε τηλέφωνο στον προϊστάμενο τους μέσα στην υπηρεσία για να γίνει η κίνηση να έρθει γερανός αλλά εν τω μεταξύ ήρθαν τα δυο άτομα Γερμανικής προέλευσης και το απομακρύνανε το όχημα.   Βρήκαν εκεί το μέρος και παρκάρανε και βγήκανε βόλτα στην αγορά της Καβάλας.

Ερ: Δεν υπάρχει η παρουσία τροχονόμου  ή δημοτικού αστυνομικού στο κέντρο της πόλης.  Αυτό εννοείται όταν λέτε έλλειψη αστυνόμευσης;

Απ: Μιλώ για τον μήνα Αύγουστο.  Δεν υπάρχουν πουθενά δικυκλιστές.  Το καταλαβαίνω μπορεί να είναι σε άδεια το προσωπικό αλλά Αύγουστο μήνα η Καβάλα δεν νοείται με τόσο μεγάλη τουριστική κίνηση και να μην έχουμε καθόλου αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης.  Η οδός Ομονοίας,  η οδός Βενιζέλου, η οδός Κουντουριώτου είναι απροσπέλαστες.

Με το ζόρι σταματάμε στις στάσεις, διπλοσειρά, ποτέ μέσα στην στάση αφού δεν είναι άδεια και τα δρομολόγια γίνονται με τρομερή καθυστέρηση.  Υπάρχουν παντού διπλοπαρκαρισμένοι. Στη Βενιζέλου , στο Γερμανό και απέναντι από τον «Απόλλωνα» που είναι οι τράπεζες και το κατάστημα της Vodafone είναι μονίμως διπλοσειρά.

Ερ: Από την άλλη σημαίνει αυτό ότι έχουμε κόσμο, ότι έχουμε τουρισμό.

Απ:  Έχουμε αρκετό ξένο κόσμο.  Αυτό είναι σίγουρο.  Δεν ξέρω αν είναι διερχόμενοι ή όχι.  Εγώ το βλέπω με τις πινακίδες των αυτοκινήτων.

Ερ: Αυτή η κίνηση έχει ανταπόκριση και στη δική σας δουλειά;

Απ: Σε μας δεν έχει ανταπόκριση. Όλος αυτός ο τουρισμός είναι εποχούμενος.  Είναι από τους γειτονικούς νομούς και έρχονται με τα δικά τους αυτοκίνητα. Στις παραλίες, στις κατευθύνσεις που θέλει να πάει κάποιος κινείται με τα δικά του αυτοκίνητα.

Ερ: Τι λέει η σύγκριση για το Αστικό ΚΤΕΛ, το καλοκαίρι του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020;

Απ: Είναι αρκετά πιο πεσμένο.  Μετά από ένα χρόνο καραντίνας ο κόσμος έμαθε να κινείται αλλιώς.  Βγήκανε στο δρόμο μηχανάκια, βγήκανε ποδήλατα, βγήκαν αυτοκίνητα με υπερήλικες οδηγούς. Δεν κυκλοφορούσαν αυτοί στους δρόμους.

Με το δικαίωμα που τους δόθηκε να ανανεώσουν τα διπλώματα τους μετά τα 85 χρόνια, βρίσκουμε πολλούς υπερήλικες στους δρόμους.  Εμάς αυτοί εδώ ήταν πελάτες μας.  Αυτοί τώρα όλοι λείπουν γιατί κατεβαίνουν με τα αυτοκίνητα τους.  Δεν είναι μόνο αυτό είναι και το ότι κάνουν ζημιά αυτοί εδώ οι άνθρωποι οι οποίοι κατεβαίνουν πρωί και πιάνουν πολλές θέσεις παρκινγκ. Όταν θα φύγουν στις 12 το μεσημέρι είναι δώρο, άδωρο.  Στις ώρες αιχμής της αγοράς πιάνουν μια θέση στάθμευσης.

Ερ: Πως πάει η γραμμή Καλαμίτσα- Μπάτη;

Απ: Η γραμμή προς Καλαμίτσα δουλεύει ικανοποιητικά μπορώ να πω.  Προς Μπάτη καθόλου. Δεν έχει επισκεψημότητα ο Μπάτης. Αναγκαστικά πηγαίνουμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε πουθενά αναστροφή, είναι πολύ επικίνδυνα στο τέρμα της Καλαμίτσας.

Ερ: Πως πάει η κίνηση για το Περιγιάλι;

Απ:  Μέχρι εκεί που εξυπηρετούμε εμείς, στο σημείο του ΟΑΕΔ, υπάρχει φόβος από τον κόσμο, επειδή είναι το στρατόπεδο με τους πρόσφυγες.  Δεν έχει επισκεψημότητα η παραλία του Περιγιαλίου από τον ΟΑΕΔ μέχρι το παλιό στρατοδικείο. Είναι με κατοίκους της περιοχής δηλαδή του Περιγιαλίου, του Αγίου Αθανασίου κτλ.

Ερ: Μας περιγράφετε ένα καλοκαίρι δύσκολο, πιο δύσκολο και από την Άνοιξη για το Αστικό ΚΤΕΛ. Τι σχέδια κάνετε για το μέλλον; Ποιο είναι το αύριο του Αστικού ΚΤΕΛ υπό αυτές τις συνθήκες;

Απ: Το Αστικό ΚΤΕΛ της Καβάλας είναι ένα από τα δύο Αστικά ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα που έχουμε τόσο περιορισμένη ακτίνα δράσης.  Εμείς ποτέ το καλοκαίρι δεν είχαμε δουλειά γιατί όλες οι παραλίες της Καβάλας είναι έξω από τα σπίτια των Καβαλιωτών. Κάποιος που θέλει να πάει στη θάλασσα, θα πάει στην πιο κοντινή, στην περιοχή που μένει. Εμείς ποτέ δεν είχαμε κίνηση το καλοκαίρι, είμαστε πάντοτε πεσμένοι τους καλοκαιρινούς μήνες.  Οι παραλίες είναι πολύ κοντά στα σπίτια των λουόμενων. Κάποιες που είναι απομακρυσμένες δεν μπορούμε να τις εξυπηρετήσουμε εμείς.

Ερ: Οπότε λέτε ότι η επόμενη μέρα του Αστικού ΚΤΕΛ είναι να επεκταθούνε οι γραμμές του, να πάει και σε άλλες περιοχές.

Απ: Δεν μπορούν να επεκταθούν οι περιοχές.  Είχαμε μια τέτοια ευκαιρία σαν Δήμος Καβάλας  να γίνει η επέκταση της αστικής περιοχής και να συμπεριλάβει όλα τα μέρη που ανήκουνε στο Δήμο Καβάλας δηλαδή από Καρβάλη μέχρι Παληό, μέχρι  Κρηνίδες αλλά έγιναν κάποια λάθη τότε, τα οποία είναι πλέον ανεπανόρθωτα και δεν έγινε η επέκταση της αστικής περιοχής της Καβάλας.  Η αστική περιοχή της Καβάλα με βάση τα χαρτιά είναι από τα νεκροταφεία μέχρι τον Άγιο Σύλα, μέχρι το Μπάτη. Εκεί είναι η Καβάλα, η αστική της περιοχή.  Τα υπόλοιπα όλα είναι  δημοτικά διαμερίσματα τα οποία δεν ανήκουν στον αστικό ιστό του Δήμου Καβάλας.

Ερ: Πρόσφυγες πελάτες έχετε;

Απ: Βεβαίως και έχουμε.  Χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία για να κατέβουν στην αγορά, στο νοσοκομείο. Φυσικά έχουμε κάποια προβλήματα και με τους πρόσφυγες αλλά είναι αμελητέα. Η περιοχή τους από το Περιγιάλι μέχρι το Νοσοκομείο, θέλει συνεχόμενο εισιτήριο. Έχουμε ενημερώσει μέσα τους υπευθύνους του καμπ, το έχουμε γράψει σε όλες τις γλώσσες αλλά όπως όλοι οι άνθρωποι θέλουνε να γλυτώσουνε το συνεχόμενο το εισιτήριο και κόβουνε το απλό το εισιτήριο με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια μικροπροβλήματα μέσα στα λεωφορεία.

Διαβάστε επίσης