Δεν υπάρχουν νέα ραντεβού για το AstraZeneca στο Νοσοκομείο!

 Δεν υπάρχουν νέα ραντεβού για το AstraZeneca στο Νοσοκομείο!

Μειώθηκαν στους 2 χθες το πρωί οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Ο τρίτος ασθενής που νοσηλεύονταν εδώ και μέρες, χθες πήρε εξιτήριο αλλά θα συνεχίσει να νοσηλεύεται σε άλλο Νοσοκομείο λόγω άλλων νοσημάτων που αντιμετωπίζει.

Από τους 2 ασθενείς με κορωνοϊό ο ένας φέρεται να είναι κάτοικος Καβάλας κι άλλος κάτοικος χωριού της Δ.Ε. Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες κανείς τους δεν είχε εμβολιαστεί. Καλό νέο για το Νοσοκομείο είναι και το ότι τα τεστ που γίνονται κάθε μέρα στο εργαστήριο του είναι όλα αρνητικά.

Έτσι τα νέα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ για το Νομό Καβάλας αφορούν είτε τα rapid που γίνονται καθημερινά σε διάφορα σημεία του Νομού, είτε τεστ που γίνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια. Π.χ. ένα από τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη αφορά γυναίκα 25 ετών που βρέθηκε θετική σε τεστ που έκανε στο Αμφιθέατρο.

Στο Νοσοκομείο Καβάλας οι εμβολιασμοί παρουσιάζουν μείωση 30%, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί (ή και να αυξηθεί) την ερχόμενη εβδομάδα. Λέγεται μάλιστα ότι πρώτη δόση του AstraZeneca δεν κάνει κανείς!

Όσοι εμβολιάζονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι αυτοί που από καιρό έκαναν την πρώτη δόση κι «υποχρεωτικά» κάνουν τη δεύτερη. Στα 4 εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Καβάλας γίνονται κυρίως εμβόλια της Pfizer.

Την ερχόμενη εβδομάδα στο Νοσοκομείο θα πραγματοποιηθεί μια υπέρ των εμβολιασμών δράση που κατά πληροφορίες θα είναι συνέντευξη τύπου των τοπικών παραγόντων. Προετοιμάζεται εδώ και λίγες ημέρες.

Γενικά στο Νοσοκομείο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το Καλοκαίρι, πίστη ότι η καλή κατάσταση του Νομού με μείωση των ασθενών και των κρουσμάτων θα συνεχιστεί. Παρά τη μείωση των εμβολιασμών.

Διαβάστε επίσης