• 5 Μαΐου 2024,

Ο σύλλογος κατοίκων Περιγιαλίου ενημερώνει και προβάλει τη συναυλία της 17ης Ιούλη

 Ο σύλλογος κατοίκων Περιγιαλίου ενημερώνει και προβάλει τη συναυλία της 17ης Ιούλη

Ο γενικός γραμματέας του συνοικιακού συλλόγου κατοίκων Περιγιαλίου κ. Πολυχρόνης Κουμουσίδης μίλησε χθες στο ράδιο Πρωινή σχετικά με τη συναυλία που ο σύλλογος οργανώνει. Τη συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη που θα γίνει στο «Ανθή Καραγιάννη» το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Με τη συνέντευξη του ο κ. Κουμουσίδης πρόβαλε το γεγονός, ενημέρωσε για τα διαδικαστικά και οργανωτικά. Αυτό μάλλον ήταν απαραίτητο λόγω μιας υπερβολικής συζήτησης που έγινε ειδικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για αυτά που ειπώθηκαν αλλά δεν είναι αλήθεια, ο κ. Κουμουσίδης απέφυγε να πει το παραμικρό.

Είπε χαρακτηριστικά ότι η ώρα δεν είναι κατάλληλη.

Για τον γενικό γραμματέα του συλλόγου που οργανώνει τη συναυλία τα πράγματα που την αφορούν έχουν ως εξής:

«Η πρώτη μας συμφωνία με τους καλλιτέχνες για τη συναυλία έγινε προ κορωνοϊού. Λόγω της πανδημίας η συναυλία δεν έγινε. Τώρα πια η συναυλία θα υλοποιηθεί. Την διοργάνωση και τη συναυλία την έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο σύλλογος μας. Δεν υπάρχει κάποια εταιρία ή άλλος διοργανωτής. Μιλήσαμε με το Δήμο, ζητήσαμε την παραχώρηση του γηπέδου Ανθή Καραγιάννη.

Μιλήσαμε με τον κ. Δήμαρχο που μας βοήθησε αρκετά και έβαλε ένα συμβολικό αντίτιμο των 500 ευρώ. Έτσι ώστε να βοηθήσει και το σύλλογο. Δύο χρόνια τώρα όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι στην Καβάλα δεν πάμε και τόσο καλά.

Δύο μάλιστα γνωρίζω ότι έχουν κλείσει κιόλας. Στη συναυλία θα πληρωθούν κανονικά οι καλλιτέχνες το ποσό που έχουν ζητήσει. Έχουμε υπογράψει ένα προσύμφωνο. Λόγω των μέτρων δεν θα χρησιμοποιήσουμε όλο το γήπεδο αλλά μόνο τις κερκίδες (θύρες) 3-4-5. Δηλαδή το πέταλο προς την πόλη της Καβάλας.

Κι αυτό θα καλυφθεί, με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, σε ποσοστό 70%. Το μάξιμουμ κόσμου που θα μπορέσουμε να βάλουμε θα είναι 2.500 άτομα κι αυτό αν η συναυλία πάει καλά. Το κέρδος από τη συναυλία, αν υπάρξει, θα μείνει στο ταμείο του συλλόγου. Για τις δράσεις μας.

Η συναυλία άλλωστε γίνεται καθαρά για την ενίσχυση του συλλόγου. Τα εισιτήρια της συναυλίας τα έχουμε εκδώσει εμείς. Κάποιος μπορεί να τα προμηθευτεί ηλεκτρονικά. Στο κατάστημα Public και στο Grant Μασούτης στην Ραψάνη. Η προπώληση είναι στα 10 ευρώ.

Μια τιμή προσιτή για τον κόσμο. Η συναυλία δεν είναι μόνο ποντιακά τραγούδια. Είναι και άλλα. Πολλά είδη. Λαϊκά, παραδοσιακά, μουσικές απ’ όλον τον κόσμο. Η προπώληση προς το παρόν είναι σε μέτρια επίπεδα. Έχουμε άλλωστε χρόνο μπροστά μας. Μια εβδομάδα ακόμη τουλάχιστον.

Το προηγούμενο διάστημα για τη συναυλία ειπώθηκαν πολλά. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι η ώρα να συζητηθούν αυτά. Ο κάθε άνθρωπος έχει την άποψη του αλλά δεν είναι η ώρα να σχολιάσουμε. Σημασία έχει η συναυλία.

Είναι ένα μουσικό γεγονός που προβάλλει την πόλη μας. Πολιτιστικά επίσης είναι κάτι ωραίο για την πόλη μας. Γιατί λόγω της πανδημίας πολιτιστικά μείναμε λίγο πίσω».

Διαβάστε επίσης