«Δεσποινίς Μαργαρίτα» με τον Θόδωρο Γράμψα

 «Δεσποινίς Μαργαρίτα» με τον Θόδωρο Γράμψα

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας φιλοξενεί την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» το έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα», σκηνοθετημένο από τον Θόδωρο Γράμψα, ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής. Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου, όπου κοντά στον Θόδωρο Γράμψα και τους συνεργάτες του κάθισαν η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρης Γκόνης.

Η παράσταση την Κυριακή θα μεταφερθεί προκειμένου να παρουσιαστεί και στη Θάσο, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου Θάσου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στη συνέντευξη τύπου η Κορίνα Χιώτη Πρασσά δήλωσε πως το έργο αναφέρει σε απλά κι ωστόσο ουσιώδη πράγματα. Είναι ένα μάθημα, τόνισε η πρόεδρος, για πάρα πολλούς πολιτικούς ενώ ευχήθηκε στον κ. Γράμψα καλή επιτυχία. Ο Θοδωρής Γκόνης τον χαρακτήρισε σημαντικό ηθοποιό και σκηνοθέτη, έναν αγωνιστή του θεάτρου.

Ο ίδιος ο Θόδωρος Γράμψας μίλησε αρκετά στη συνέντευξη τύπου κι έτσι φάνηκε πως έχει επηρεαστεί πολύ από τη συγκεκριμένη παραγωγή και από τον μονόλογο της Δεσποινίδος Μαργαρίτας. Δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην Καβάλα, θύμισε πως οι πρώτες παραστάσεις του έργου παρουσιάστηκαν στην Αθήνα αλλά την τρέχουσα περίοδο πραγματοποιεί περιοδεία στην επαρχία.

Αναφερόμενος στην «Δεσποινίς Μαργαρίτα» ο κ. Γράμψας σημείωσε ότι μέσα από το πρόσωπό της καθρεφτίζεται το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα. Χαρακτήρισε το έργο διαχρονικό, ενώ εξήγησε πως αγαπά και του αρέσει ιδιαιτέρως το κείμενο. Διευκρίνισε ότι ως άνδρας υποδύεται τη Δεσποινίδα Μαργαρίτα, δηλαδή δεν εμφανίζεται ντυμένος με γυναικεία ρούχα ούτε προσποιείται με τις εκφράσεις του τη γυναίκα.

Μία άλλη καινοτομία της παράστασης αφορά στη νεαρή μαθήτρια της Δεσποινίδος Μαργαρίτας, Στέλλα Τραγούδα, που στο αρχικό κείμενο εμφανίζεται να είναι αγόρι μαθητής ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση και κατόπιν των αλλαγών είναι μαθήτρια.

Η παράσταση παρουσιάστηκε χθες Παρασκευή και παρουσιάζεται επίσης σήμερα Σάββατο στις 9:00 το βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αγοράσει εκ των προτέρων εισιτήρια στο κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών του Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης