Δεν ανησυχεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου Δοξάτου

 Δεν ανησυχεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου Δοξάτου

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη γειτονική πόλη της Δράμας δίνουν μεγάλη δημοσιότητα στην πρωτοβουλία του δημάρχου Δοξάτου, ο οποίος απειλεί να κόψει την παροχή υδροδότησης όλων των κατοίκων της Καβάλας. Πρόκειται για μια περίεργη πρωτοβουλία που εκφράζεται μέσω ενός υποτιθέμενου δημοψηφίσματος, στο οποίο ο δήμαρχος Δοξάτου καλεί τους δημότες του να συμμετέχουν. Όσοι θέλουν να παύσει η υδροδότηση των κατοίκων της Καβάλας πρέπει να ψηφίσουν ΝΑΙ και όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο πρέπει να ψηφίσουν ΟΧΙ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Μπάμπης Κουφατζής δεν φάνηκε να δίνει ιδιαίτερη σημασία στις ενέργειες του δημάρχου Δοξάτου. Δεν είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε, είναι αδύνατον να γίνει αυτό που ζητά ο δήμαρχος Δοξάτου, εξήγησε στην ΠΡΩΙΝΗ ο κ. Κουφατζής. Σημείωσε μάλιστα ότι στο σημείο όπου βρίσκονται οι πηγές υπάρχει αφθονία νερού, ώστε ακόμη κι αν ο Δήμος Καβάλας εξασφαλίσει για λογαριασμό του τις τρεις πηγές που χρησιμοποιεί για την υδροδότηση της πόλης, θα απομείνουν πολλές πηγές ακόμη με άφθονο νερό για την υπόλοιπη περιοχή και τους δήμους της Δράμας.

Αναφορικά με τις βλάβες που συχνά ανακύπτουν στην πόλη της Καβάλας ο Μπάμπης Κουφατζής επανέλαβε ότι ειδικά την τρέχουσα περίοδο υπάρχει επάρκεια συνεργείων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Αποκαταστάθηκε, για παράδειγμα, βλάβη στην οδό Τροίας η οποία διαπιστώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η συγκεκριμένη βλάβη, σύμφωνα με την άποψη του προέδρου, οφείλονταν σε παράνομη στάθμευση επί τους πεζοδρομίου ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

Σχετικά με το έργο υδροδότησης της δημοτικής ενότητας Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου, ο κ. Κουφατζής διευκρίνισε ότι οι μελέτες είναι έτοιμες κι αναμένεται η χρηματοδότηση από το υπουργείο, κατ’ ουσίαν από τον αγωγό ΤΑΡ. Ο πρόεδρος συμπλήρωσε ότι κάποιες μελέτες που απομένουν μπορούν να εκπονηθούν παράλληλα με τη διαδικασία χρηματοδότησης της μεγάλης εργολαβίας.

Διαβάστε επίσης