Διαφωνίες για την καταλληλότητα των παιχνιδιών νέων παιδικών χαρών

 Διαφωνίες για την καταλληλότητα των παιχνιδιών νέων παιδικών χαρών

Εξελίσσεται το δημοτικό έργο για τη λειτουργία νέων παιδικών χαρών σε δημοτικές κοινότητες της Δ.Ε. Φιλίππων.

Δυστυχώς όχι με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχουν ενστάσεις για την καταλληλότητα των καινούργιων παιχνιδιών. Όλα άρχισαν -όπως λέγεται- την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο ανάδοχος του έργου άρχισε να εγκαθιστά τα νέα παιχνίδια στο χώρο του Νέου Ζυγού.

Οι κάτοικοι φέρονται να είδαν μια σιδερένια τσουλήθρα κι όπως περιγράφεται την έκριναν ακατάλληλη και σταμάτησαν τη διαδικασία. Το ίδιο παιχνίδι λίγες μέρες μετά επιχειρήθηκε να εγκατασταθεί στη παιδική χαρά του Σταυρού Αμυγδαλεώνα.

Κι εκεί η αντίδραση των κατοίκων ήταν ίδια. Ο ανάδοχος επέμενε και επιμένει ότι το παιχνίδι είναι κατάλληλο και πιστοποιημένο. Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Αμυγδαλεώνα που ερεύνησε τη διαδικασία του έργου και της επιλογής των παιχνιδιών, ισχυρίζεται το αντίθετο. Με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο.

Ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης μίλησε στην Πρωινή όπου επανέλαβε ότι τα παιχνίδια που επιχειρείται να εγκατασταθούν στη παιδική χαρά του Σταυρού Αμυγδαλεώνα δεν είναι τα κατάλληλα. Είχε επικοινωνία στο τηλέφωνο με τον ανάδοχο χωρίς να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τους.

Έτσι από τη μία τα παιχνίδια ως σιδερένια περιγράφονται ακατάλληλα, από την άλλη ο ανάδοχος υποστηρίζει ότι είναι αυτά που προβλέπεται να εγκατασταθούν και είναι απολύτως κατάλληλα. Το θέμα θα κριθεί στην υπηρεσία, βάσει των όρων διακήρυξης του έργου ενώ αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον και από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Πάντως ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας του Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης που διάβασε τη διακήρυξη του έργου, επιμένει ότι σε αυτήν προβλέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία παιχνιδιών από το πλαστικό. Όλα πιστοποιημένα,  ίδια παιχνίδια με αυτά που βλέπουμε να χρησιμοποιούνται σε παιδικές χαρές που συντηρήθηκαν και επαναλειτούργησαν πρόσφατα.

Διαβάστε επίσης