Διαφορετική ακτή Ραψάνη

 Διαφορετική ακτή Ραψάνη

Όσοι υποστηρίζουν ότι μέσω των γκράφιτι οι δημόσιοι χώροι γίνονται πιο όμορφοι, δικαιώνονται μετά τη χθεσινή δράση σε δύο μεγάλους τοίχους πλησίον της ακτής της Ραψάνης. 40 περίπου νέοι στην πλειοψηφία τους άνθρωποι ζωγράφισαν με θέμα τι άλλο; Τη θάλασσα. Είχαν την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και τα κατάφεραν.

Σχέδια πάνω στο μπλε της παραλίας

Από το πρωί μέχρι το απόγευμα 40 περίπου άνθρωποι βρίσκονταν στην παραλία της Ραψάνης. Έκαναν γκρίφιτυ σε δύο διαφορετικούς τοίχους, 100 και 35 μέτρων, δίνοντας ένα άλλο στίγμα, ένα άλλο σημάδι σε μια πολυσύχναστη παραλία της πόλης.

Κοντά τους έκαναν κανονικά το μπάνιο τους επισκέπτες της Καβάλας και κάτοικοι της περιοχής.

Ο Δήμος Καβάλας υποστήριξε την πρωτοβουλία ποικιλοτρόπως. Τις προηγούμενες ημέρες είχε βάψει μπλε τις δύο επιφάνειες, πάνω στις οποίες κάθε νέος ζωγράφισε το δικό του σχέδιο.

Με την ολοκλήρωση χθες του γκράφιτυ, η παραλία της Ραψάνης σαφώς και είναι πιο όμορφη, κάτι που γίνεται αντιληπτό όχι από τους διερχόμενους από την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, αλλ΄ απ΄ αυτούς που χρησιμοποιούν την ακτή και πολύ περισσότερο από τους επιβάτες των πλοίων ή των σκαφών αναψυχής που μπαίνουν και βγαίνουν στο λιμάνι ή προσεγγίζουν την ίδια περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης