• 7 Μαΐου 2024,

Διακριτικά παράπονα Νίκου Παναγιωτόπουλου προς τη διοίκηση του Επιμελητηρίου

 Διακριτικά παράπονα Νίκου Παναγιωτόπουλου προς τη διοίκηση του Επιμελητηρίου

Ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνάντησε χθες το μεσημέρι του δημοσιογράφους ε μια συνέντευξη τύπου που είχε ως στόχο να διαφημίσει την εκδήλωση την οποία οργανώνει το απόγευμα της Παρασκευής, την πρώτη πολιτική του ομιλία στην Καβάλα έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τα λεγόμενα του Νίκου Παναγιωτόπουλου ξεχώρισε η κριτική στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι δηλώσεις του σχετικά με δυσάρεστες συνέπειες για τη χώρα μας από τη συγκεκριμένη συμφωνία, τα σχόλιά του αναφορικά με τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη βουλή με θέμα τα κτήρια του ΝΟΚ και ΟΘΑΚ, καθώς και τα διακριτικά παράπονα που διατύπωσε προς τη διοίκηση του Επιμελητηρίου σχετικά με τον τρόπο που υποδέχθηκε στο κτήριό της τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προσκάλεσε τους Καβαλιώτες στην πρώτη εδώ και πολύ καιρό πολιτική ομιλία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως είχε προβλέψει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα δημιουργούσε θέματα σε βάρος της χώρας μας. Ένα από αυτά αφορά στη γνωστή πρόσφατη ανταπόκριση του BBC. Οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών αρχίζουν να φαίνονται, στην εκδήλωση θα μιλήσω και για τη στάση της ΝΔ επί του συγκεκριμένου θέματος, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, παραδεχόμενος ότι άτυπα η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.

Σχετικά με τον τρόπου που το Επιμελητήριο υποδέχθηκε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο βουλευτής θυμήθηκε την εποχή που ο επιχειρηματικός φορέας είχε κηρύξει τον ίδιον και άλλους τρεις βουλευτές της ΝΔ ως ανεπιθύμητους. Αυτό είχε συμβεί για ασήμαντα εκείνη την περίοδο θέματα, δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: «Αισθάνομαι μια γλυκόπικρη γεύση για το ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έτυχε ευγενικής υποδοχής. Κάποιος έπρεπε να του πει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση έχουν ευθύνη για τα χάλια της οικονομίας. Κατά την άποψή μου δεν πρόκειται για προδότες. Στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ανόητοι ή επιπόλαιοι κι έδρασαν ελαφριά τη καρδία. Μελλοντικά από τη Συμφωνία των Πρεσπών θα υπάρξουν προβλήματα για τη χώρα».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε μη απάντηση τα όσα είπε στη βουλή την Παρασκευή ο υπουργός Φώτης Κουβέλης αναφορικά με τα κτηριακά θέματα ΝΟΚ και ΟΘΑΚ. Στις 10 Δεκεμβρίου, συμπλήρωσε ο βουλευτής, ο κ. Κουβέλης είχε δώσει την εντύπωση ότι προετοιμάζει ρύθμιση για εφάπαξ χρήματα που θα εισπράττουν τα δύο ναυταθλητικά σωματεία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε επίσης ότι αυτή θα ήταν μια μερική λύση στο πρόβλημα που δυστυχώς δεν υιοθετήθηκε και δεν υποστηρίχθηκε από τον υπουργό στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής στη βουλή. Για τον ίδιο, εξήγησε, η προσπάθεια δεν τελείωσε αφού σκοπεύει να πιέσει προς την ίδια κατεύθυνση. Δηλαδή ο ΝΟΚ και ο ΟΘΑΚ να έχουν τακτικά έσοδα από το δημόσιο ώστε να αναπληρώσουν την απώλεια των ενοικίων τώρα που τα ακίνητα μισθώθηκαν σε ιδιώτες απευθείας από τον Οργανισμό Λιμένα.

 

******

Διαβάστε επίσης