Σενάριο υπερχείλισης σε σόμπα εξετάζει η Π.Υ. ως αιτία της φωτιάς στη Ν. Καρβάλη

 Σενάριο υπερχείλισης σε σόμπα εξετάζει η Π.Υ. ως αιτία της φωτιάς στη Ν. Καρβάλη

Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς μονοκατοικία χθες το πρωί στην Νέα Καρβάλη. Αν και η προανάκριση της Π.Υ. Καβάλας είναι σε εξέλιξη, περίοικοι που απευθύνθηκαν στους διαμένοντες κι έμαθαν -όπως λένε- το τι συνέβη, υποστήριζαν χθες ότι αυτή προκλήθηκε από υπερχείλιση πετρελαίου στη σόμπα που υπήρχε εντός της οικίας. Το ίδιο σενάριο αναφέρει ότι η φωτιά ξεκίνησε όταν η σόμπα εφοδιάζονταν με πετρέλαιο.

Μέσα στο σπίτι ήταν ηλικιωμένη γυναίκα με τον γιο της. Και οι δύο βγήκαν γρήγορα από αυτό, με τη βοήθεια και την προτροπή των γειτόνων. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 09.30 χθες το πρωί κι όπως δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής η άφιξη του πρώτου οχήματος της Π.Υ. έγινε μετά από 20 περίπου λεπτά. Εκείνη την ώρα υπήρχε κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, εξ αιτίας λαδιών στο οδόστρωμα της οδού Ερυθρού Σταυρού. Δεν αποκλείεται δηλαδή η άφιξη της Π.Υ. να άργησε (έστω λίγα λεπτά) λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος που τα οχήματα της συνάντησαν όταν έπρεπε να διασχίσουν το κέντρο της πόλης.

Η μονοκατοικία που καταστράφηκε βρίσκεται στην ανατολική άκρη του χωριού της Νέας Καρβάλης, κάτω από τον κεντρικό δρόμο (προς την παραλία). Δίπλα υπάρχει σπίτι της ίδιας οικογένειας που είναι άδειο. Εικάζεται ότι τώρα θα χρησιμοποιηθεί. Προσωρινά η ηλικιωμένη γυναίκα και ο γιος της φιλοξενούνται σε συγγενείς τους στη Νέα Καρβάλη. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Νίκος Γκίκας είπε στην Πρωϊνή ότι αν χρειαστεί θα δοθεί στην οικογένεια βοήθεια και από το Δήμο.

Κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης

Χθες το πρωί δημιουργήθηκε μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης και προς τον κόμβο Φαλήρου. Μεγάλο όχημα είχε διαρροή λαδιών. Αυτό έγινε στην Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος του διοικητηρίου. Τοποθετήθηκαν κώνοι κι έτσι η κίνηση προς το κέντρο γίνονταν μόνο από τη μία λωρίδα κυκλοφορίας. Η ουρά λέγεται ότι έφθανε ως το δικαστήριο. Πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν περιμένοντας στην ουρά δήλωναν την απορία τους για το ότι στο σημείο δεν είδαν κανέναν τροχονόμο. Την ώρα του οξύτατου κυκλοφοριακού προβλήματος τα δύο οχήματα της Π.Υ. Καβάλας ξεκίνησαν από το κτίριο της υπηρεσίας προκειμένου μέσω της οδού Ερυθρού Σταυρού να φθάσουν στο περιστατικό της Νέας Καρβάλης.

*Χθες το πρωί και το μεσημέρι περιστατικά πυρκαγιών σημειώθηκαν και στη Νέα Πέραμο.

 

Διαβάστε επίσης