Διάλογος με τον ΣΕΤΕ που είναι έτοιμος να βοηθήσει τουριστικά τον Ν. Καβάλας

 Διάλογος με τον ΣΕΤΕ που είναι έτοιμος να βοηθήσει τουριστικά τον Ν. Καβάλας

Από το 2007 είχε να εμφανιστεί στην Καβάλα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Χθες πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο Λούσυ περιφερειακή συνάντηση, την 17η στη σειρά, η οποία διήρκεσε δύο περίπου ώρες. Με τους εκπροσώπους του ΣΕΤΕ συζήτησαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αιρετοί, ξενοδόχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες. Στο τέλος της συνάντησης δεν πάρθηκε καμία απόφαση αλλά ο ΣΕΤΕ δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την Καβάλα και τη Δράμα ακόμη και σε επίπεδο μάρκετινκ.

Από τη συζήτηση προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία που περιληπτικά μπορούν να αναφερθούν ως εξής. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ μιλώντας γενικά υποστήριξε ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υπήρξε κόπωση των τουριστικών επιχειρήσεων λόγω μεγάλου αριθμού τουριστών. Ζήτησε υποδομές αφού όσες υπάρχουν (όπου υπάρχουν) δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τη μεγάλη αύξηση των τουριστών. Τόνισε μάλιστα ότι οι τουρίστες θα διατηρηθούν και θα αυξηθούν μόνο αν υπάρχουν υποδομές. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θάσου κ. Παρασχούδης είπε ότι στη Θάσο, στο κορύφωμα της τουριστικής περιόδου, φιλοξενούνταν 50.000 τουρίστες την ημέρα. Επιβεβαίωσε το πρόβλημα έλλειψης υποδομών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και εξ αιτίας της αυξημένης ζήτησης υπήρχαν συχνές διακοπές ρεύματος. Ο κ. Παρασχούδης είπε επίσης ότι στη Θάσο φέτος το Καλοκαίρι περίμεναν περισσότερο κόσμο.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ πρέπει ο τουρισμός να προσεγγιθεί με ποιοτικά και όχι με ποσοτικά χαρακτηριστικά ενώ και η κοινωνία πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία της. Στην παρατήρηση της κ. Ιωσηφίδου για τα λίγα δρομολόγια στο αεροδρόμιο, ειδικά τον Χειμώνα, οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ εξήγησαν ότι αυτό συμβαίνει και επειδή η Fraport δίνει μεγάλη προτεραιότητα στην ανάπτυξη του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης. Η παρούσα εκπρόσωπος της Fraport Κ. Κατερίνα Πολάτου ζήτησε από τους τοπικούς φορείς κοινή δράση για το αεροδρόμιο.  Άλλο ρεπορτάζ σελίδα 7.

Διαβάστε επίσης