• 17 Μαΐου 2024,

Διαμαρτυρία γονέων από την Ελευθερούπολη- Τι απαντά η Πρωτοβάθμια

 Διαμαρτυρία γονέων από την Ελευθερούπολη- Τι απαντά η Πρωτοβάθμια

Με κείμενο τους που στάλθηκε το απόγευμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, γονείς των μαθητών του τμήματος Ε1 του 1ου δημοτικού σχολείου της Ελευθερούπολης διαμαρτύρονται έντονα. Η δασκάλα της τάξης αποχώρησε με απόσπαση στο εξωτερικό αλλά το κενό εδώ και τρεις εβδομάδες δεν καλύφθηκε. Η διαμαρτυρία- γράφουν οι γονείς- γίνεται με αφορμή την απόφαση της υπηρεσίας το κενό να καλυφθεί με περισσότερους του ενός εκπαιδευτικούς που θα κάνουν μάθημα στο τμήμα στα κενά τους!

Σε επικοινωνία μας με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου θέσαμε το ζήτημα, λάβαμε απάντηση ότι αυτό που έμαθαν οι γονείς είναι η πρόταση του σχολικού συμβούλου και όχι η οριστική απόφαση κάλυψης του κενού. Η οριστική απόφαση θα παρθεί εντός των ημερών.

Το πρόβλημα φαίνεται να ανακύπτει επειδή το Υπουργείο Παιδείας αν και γνώριζε το κενό στο 1ο Δημοτικό σχολείο της Ελευθερούπολης, δεν το κάλυψε μέσω των νέων προσλήψεων. Μέχρι να γίνει αυτό η τοπική υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να βρει μια προσωρινή λύση. Σύμφωνα με τους γονείς η δασκάλα αποχώρησε την περίοδο των εορτών κι από την επαναλειτουργία του σχολείου(8/1) υπάρχει το κενό που δεν καλύπτεται.

 

 

Διαβάστε επίσης