• 28 Απριλίου 2024,

Διαμαρτυρίες κι εξηγήσεις για χρεώσεις της ΔΕΥΑΚ

 Διαμαρτυρίες κι εξηγήσεις για χρεώσεις της ΔΕΥΑΚ

Ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Προυσαεύ μίλησε χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ αναφέροντας τα παράπονα που δέχεται από κατοίκους της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Παράπονα που σχετίζονται με πρόσφατους λογαριασμούς νερού της ΔΕΥΑΚ. Εξήγησε ότι το ίδιο θέμα επρόκειτο να θέσει προ ημερησίας διατάξεως στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ανέφερε επίσης ότι από την εποχή του πρώην δήμου Φιλίππων αλλά και από την εποχή της διοικήσεως Σιμιτσή υπάρχει μια έμμεση έκπτωση στους καταναλωτές νερού της δημοτικής ενότητας. Έκπτωση που οι καταναλωτές απολαμβάνουν με το λογαριασμό του δεύτερου τετραμήνου, για την κατανάλωση από τον Μάη έως τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τον κ. Προυσαεύ, επειδή φέτος η καταμέτρηση δεν πραγματοποιήθηκε στο σωστό χρόνο η έκπτωση δε θα εφαρμοστεί στην πράξη κι έτσι δε θα την επωφεληθούν οι πελάτες της ΔΕΥΑΚ. Ο κ. Προυσαεύ τόνισε ότι για τους καταναλωτές της δημοτικής ενότητας Φιλίππων υπάρχει μόνο ένας καταμετρητής, υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ, που δεν προλαβαίνει να κάνει στο σωστό χρόνο τις καταμετρήσεις. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η έκπτωση του δευτέρου τετραμήνου να μην εφαρμοστεί φέτος επί του πρακτέου.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Προυσαεύ μίλησε και για πρόβλημα υπερβολικών χρεώσεων στο δημοτικό διαμέρισμα Κρυονερίου, από κατοίκους του οποίου διατυπώνονται διαμαρτυρίες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κάθε λογαριασμός της ΔΕΥΑΚ στο Κρυονέρι εμφανίζει επιπλέον ποσό 60 ευρώ, το οποίο αφορά σε τέλη σύνδεσης με το νέο δίκτυο. Η δημοτική επιχείρηση εξηγεί ότι η συγκεκριμένη χρέωση ήταν αναπόφευκτη και πρόκειται μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα να ενημερώσει σχετικά τους κατοίκους του Κρυονερίου, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Γενικότερα, από τη ΔΕΥΑΚ γίνεται γνωστό το αργότερο τον Ιανουάριο του 2018 οι χρεώσεις νερού θα πρέπει να είναι ίδιες σε όλη την έκταση του δήμου Καβάλας. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι εκπτώσεις και ειδικές τιμολογήσεις που ίσχυαν και συνεχίζουν να ισχύουν, είτε σε χωριά είτε σε όλο τον πρώην δήμο Φιλίππων, είναι πλέον υποχρεωτικό να καταργηθούν βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας.

 

******

Διαβάστε επίσης