Διαμαρτυρήθηκαν οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας

 Διαμαρτυρήθηκαν οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Νέα διαμαρτυρία έκαναν το μεσημέρι της Δευτέρας φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας σε σχέση με τα συχνά προβλήματα που παρουσιάζουν όλες ή μερικές από τις φοιτητικές εστίες.

Η διαμαρτυρία τους δεν προσέφερε κάτι νεότερο στην υπόθεση, αφορούσε όπως φαίνεται την υπηρεσία του ΔΙΠΑΕ «Φοιτητική Μέριμνα» και την Τεχνική Υπηρεσία. Το αόριστο συμπέρασμα είναι ότι το Πανεπιστήμιο (ως πανεπιστημιακός κόμβος της Καβάλας) ζητά και χρήματα και προσωπικό.

Για να συντηρήσει ή να βελτιώσει γενικώς τις εγκαταστάσεις του. Το αίτημα απευθύνεται στην κεντρική διοίκηση του ΔΙΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη (και μέσω αυτής στο Υπουργείο Παιδείας). Όμως ούτε το ΔΙΠΑΕ, ούτε το Υπουργείο Παιδείας φημίζονται για τα αντανακλαστικά τους. Οπότε θα μείνουμε στα ίδια και βλέπουμε…

Η κινητοποίηση της Δευτέρας με λίγους σχετικά φοιτητές έγινε σε συνέχεια του προβλήματος σε ορισμένες εστίες την περασμένη Παρασκευή. Σε ένα από τα κτίρια, στον 1ο όροφο και σε μία πτέρυγα υπήρξαν ακαθαρσίες και βρώμικα νερά που απλώθηκαν από την τουαλέτα στο διάδρομο κτλ.

«Μια άθλια κατάσταση και μια μυρωδιά που συνεχίζονταν», είπε χαρακτηριστικά η φοιτήτρια Ελένη Θερμού. Είπε επίσης ότι οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες του 2ου ορόφου διστάζουν να κάνουν χρήση του μπάνιου γιατί φοβούνται ότι τα νερά θα φθάσουν στον πρώτο! Από πλευράς της διοίκησης του ΔΙΠΑΕ Καβάλας γίνεται γνωστό ότι το πρόσφατο περιστατικό θεωρείται μεμονωμένο.

Διαβάστε επίσης