• 28 Μαρτίου 2024,

Η Κιβωτός του Κόσμου: Κείμενο του Παναγιώτη Φώτου

 Η Κιβωτός του Κόσμου: Κείμενο του Παναγιώτη Φώτου

Με τον Πάτερ Αντώνιο είχα την τύχη να μιλήσω πριν από δύο χρόνια για να πληροφορηθώ την λειτουργία της δομής του γιατί είχαμε τότε σα ΣΕΚΚ αποφασίσει να κάνουμε μια μονάδα Ανακουφιστικής και Παρηγορητικής Φροντίδας και ψάχναμε πρότυπα οργάνωσης.

Την Κιβωτό του Κόσμου μας την σύστησαν από την «ΓΑΛΙΛΑΙΑ », μια οργάνωση της Μητρόπολης της Λαυρεωτικής που κάνει το ίδιο έργο που θέλαμε να δημιουργήσουμε και εμείς στην πόλη μας. Μας σύστησαν την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ σαν πρότυπο οργάνωσης και έτσι ήρθαμε σε επαφή μαζί τους.

Η κουβέντα τότε με Πατέρα Αντώνιο ήταν διδακτική και μας έκανε εντύπωση ο λόγος του που έδειχνε την μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά. Οι εικόνες δε που είδαμε από την οργάνωση της δομής του διαδικτυακά, μας εντυπωσίασαν.

Η αρτιότητα οργάνωσης του χώρου με τα μέσα και τους ανθρώπους ήταν τέλεια ,η πρόβλεψη για το κάθε τι μας έδωσε να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος αυτός πραγματικά ξόδευε όλη τη ζωή με συγκινητικό τρόπο στο θεάρεστο έργο του. Εμείς αυτό που θέλαμε να κάνουμε δεν είχε μεγάλη σχέση με αυτά που γίνονταν στην Κιβωτό.

Μας είχε μείνει όμως από ότι ακούσαμε και είδαμε από τότε, την μεγάλη προσπάθεια του Ιερωμένου στο έργο που έκανε και την προσφορά του στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, στα κακοποιημένα παιδιά. Την εικόνα που παρουσιάζουν τώρα για τον άνθρωπο αυτόν και για τη δομή του είναι εντελώς άλλο από αυτό με το οποίο εμείς ήρθαμε σε επαφή τότε.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο άνθρωπος που με έκανε να αισθανθώ δέος για το έργο του είναι αυτός που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Ας περιμένουμε και ας ευχηθούμε οι άλλοι να κάνουν λάθος και όχι εμείς. Τη ρήση «Μηδενί δικάσεις πριν αμφοιν μύθον ακούσεις» δυστυχώς δεν την ενστερνίστηκε η ηγεσία της εκκλησίας και δεν ακολούθησε ακόμη και την δική της διδαχή «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».


Διαβάζοντας στην επικαιρότητά της ιστοσελίδας της Πρωινής ότι η απαράδεκτη κατάσταση της τουαλέτας στο Λιμάνι θεραπεύτηκε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΗ της με γεμίζει μεγάλη χαρά. Γιατί την πόλη αυτή την αγαπάμε όλοι που γεννηθήκαμε σ’ αυτόν τον τόπο και όχι μόνο και δε θα θέλαμε να την πληγώνουν τέτοιες εικόνες.

Διαβάστε επίσης